Žarkovo – Bačka 1:0 (VIDEO)

570

BEOGRAD: FK Žarkovo i OFK Bačka su se sastali u okviru 23. kola Prve lige Srbije.

  • Stadion: U Žarkovu.
  • Gledalaca: 150.
  • Sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac).
  • Pomoćnici: Miloje Milićević (Prokuplje), Miloš Milićević (Aleksandrovac).
  • Žuti kartoni: Tasić (OFK Žarkovo), Ilić (OFK Bačka).
  • Strelac: 1:0 Čudić u 88. minutu.

ŽARKOVO: Golović, Milošević, Golubović, Tasić, Šiškov, Ilić, Kiković, Babić, Lukić (od 73. Čudić), Petrović (od 89. Marković), Nikolić.

BAČKA: Milojević, Veselinović, Marinković, Milovanović, Žakula, Kostić, Mat. Stojanović (od 79. Mar. Stojanović), Obrenović (od 46. Đorđević), Ratković (od 89. Marković), Ilić, Krstić.


Siromašan sadržaj u prvom poluvremenu, sa retkim akcijama i šansama za vođstvo. Domaćini su mogli više u 36. minutu, posle serije kornera i udarca ofanzivnog veziste Petrovića iz gužve na petercu.

Bačka je najbolju priliku imala minut pred odlazak na odmor, posle akcije po desnoj strani, loptu je u šesnaestercu primio kapiten Krstić i šutirao, ali mladi Golović bio je na mestu i sigurno intervenisao.

Nastavak je obilovao uzbuđenjima, već u 47. minutu udarac glavom iskusnog napadača Nikolića s naporom je odbranio talentovani Milojević, prethodno je akciju počeo Petrović, a idealno centrirao Lukić sa desnog boka.

Smenjivali su se napadi na obe strane, Petrovića i Babića za domaćina, a Ilića i Krstića za OFK Bačku. U 69. miutu najbolja šansa za OFK Žarkovo: posle kornera, najviši u skoku bio je štoper Šiškov, odbrana gostiju kratko je odbila loptu, ponovo je iz gužve sa leve strane šutirao Nikolić i za malo pogodio mrežu.

Sačuvali su snagu domaćini za finiš i stigli do trijumfa. Akciju je počeo pokretljivi Babić i oštro šutirao sa desnog boka, odbranio je Milojević, na odbijenu loptu natrčao je rezervista Čudić i iz teške pozicije pogodio mrežu i doneo veliku radost treneru Kuljiću i saradnicima – 1:0.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here