Sećanja na jedno prošlo vreme i Mladenovo

Dragan Kajtez Čkalja iz Mladenova objavio je knjigu u kojoj se nalaze pesme i priča „Mostongaši“

2712

U Mladenovu u holu OŠ „Branko Ćopić“, organizovano je veče posvećeno jednom zanimljivom događaju- meštanin Mladenova, Dragan Kajtez Čkalja je objavio malu knjigu u kojoj se nalaze pesme i priča „Mostongaši“ po kojoj je knjiga i dobila naziv.


Hol škole su ispunili prijatelji, rođaci i ljubitelji pisane reči. Draganov pokušaj je hrabar, jer, kad se obraćamo drugima to mi pričamo sami sa sobom. Pesme sa puno emocija govore o prijateljstvu, ljubavi, smislu života, porodici i roditeljima, teškim godinama i tugama iza nas i kajanjima koja prate svaki život.

Knjiga je ispunjena slikama Mladenova koje pamtimo, koje nosimo u sebi i koje nestaju u prolaznosti. Na neki svoj način, Čkalja je uspeo da ih pretoči u reči i tako postane skoro hroničar jednog vremena. Sve je za njega izvor inspiracije, Lovrenac, profesor Rade, prijatelj Bobo, drugari, dedin kaput, prva ljubav. Sve opisuje jednako snažno tako da čitaoce potpuno približi i saživi sa likom ili temom o kojoj piše.

Još ako vam je Bog dao da poznajete njegove likove potpuno je neverovatno kako se čisto i jasno pred vama javljaju njihove osobine. Naročito je zanimljiva priča o dečacima iz ulice „Sime Šolaje“ čuvene „Mostonge“ koji oživljavaju događaje iz detinjstva davnih 60-ih i 70-ih.

U ime Mladenova i svih naših uspomena na sve što nas čini Mladenovljanima, ili onima koji ga poštuju i vole, okupili smo se ovo veče da učestvujemo u jednom lepom događaju. Dragan Kajtez zahvalnost za podršku i nesebičnu pomoć upućuje prijateljima: parohu Aleksandru Zeljkoviću, ZZ „Lovrenac“, Kokoru „3“, Mediću- Crvu, Zoranu Milišiću, Auto šopu „Kajtez“, Momi Čelebiću, Ivoni Gnjatić, Sanji Ubović, Snežani Bjelić, Kseniji Kralj. Takođe posebna zahvalnost svim ženama na posluženju, pitama i domaćinskom ambijentu ovim povodom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here