Milenko Zorić: „U Bačkoj Palanci imam odlične uslove za pripreme“ (VIDEO)

938

Pripreme za predstojeću kajakašku sezonu uveliko su u toku. Dok jedan deo tima trenira na Jahorini, olimpijski vicešampion iz Rija, Milenko Zorić prvi deo priprema odrađuje u Bačkoj Palanci, prenosi Kajakaški savez Srbije.


Osim što pripremni deo sezone može da provodi sa porodicom, Milenko ističe i da mu zbog relativno tople zime boravak u Bačkoj Palanci omogućava i da već u ovom periodu godine izlazi i na vodu na popularnoj „Tikvari“:

„Ove zime imamo lepo vreme tako da još uvek izlazim na vodu i veslam. Koristim priliku da skupim što više kilometara na vodi. Pored toga radim treninge na suvom i trčim kako bih poboljšao aerobiju. Takođe treniram i u teretani kako bih povećao snagu i izdržljivost“, objašnjava Zorić.

Veslački treninzi jednako još uvek ne podrazumevaju izveslavanje određenih deonica, već se baziraju na velikoj kilometraži i uvežbavanju tehnike.

„Mislim da je moja tehnika dobra, ali na svakom treningu koristim priliku da popravim poneki detalj jer uvek može da se napreduje“, iskren je Zorić.

Trening u teretani u ovom periodu priprema svodi se na treninge snage.

„Radim najviše benč i privlak, radimo i dosta zgibova i jačamo mišiće ruku i ramena. Ono što je, možda, i najvažnije jeste i vežbanje trbušnih mišića jer su oni veoma važni u zaveslaju. U suštini vežbamo sve mišiće tela“, objašnjava Bačkopalančanin.

Trčanje je sastavni deo treninga izdržljivosti, i jednako kao i sa veslačkim treninzima, još uvek se bazira na istrčavanju velikih deonica.

„Prošle nedelje sam probao da istrčim dvadeset kilometara i jedva sam se vratio, ali sam ipak uspeo u tome!“, uz smeh dodaje Milenko.

Sredinom januara deo reprezentacije putuje na zimske pripreme na Roglu u Sloveniji i Milenko planira da taj deo priprema odradi sa ostatkom našeg tima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here