Regatna staza proglašena za projekat od nacionalnog značaja

7565
Foto: Most Bačka Palanka/Promo

Na 189. sednici Vlade Republike Srbije održanoj 7. novembra, projekat izgradnje regatne staze sa pratećim sadržajem u Bačkoj Palanci, proglašen je za projekat od značaja za Republiku Srbiju.


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputilo je dopis Vladi Srbije koja je na svojoj sednici donela zaključak i ovaj veoma važan projekat proglasila značajnim za Republiku.

Ovo praktično znači da je dobijanje građevinske dozvole olakšano, lakše će biti rešeni svi imovinsko-pravni problemi pa se početak izgradnje očekuje u 2020. godini.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Revitalizacija „Cvrcine bare“ i privođenje nameni regatne staze sa izgradnjom pratećih sadržaja u Bačkoj Palanci se smatra za projekat decenije. Njegovom realizacijom, a planiran je već par godina i po procenama stručnjaka otvara nove šanse za ovu varoš na levoj obali Dunava i zalivnog jezera „Tikvara“.

Regatno jezero je projektovano sa devet takmičarskih staza (širine 6h13,5 metara, plus staza za zagrevanje). Ukupne je dužine 2222 metara, dužina pre startne staze je 22 metara, dužina takmičarske staze 2000 metara, a dužina zaustavne staze i zone odmora, posle ciljne linije 200 metara. Planirani su i objekti visokogradnje koji su u funkciji regatne staze, odnosno sa njom će činiti funkcionalna celinu formirajući Centar veslačkih sportova.

Pogledaj: Preko Cvrcine bare pešački most od 140 metara

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here