Ponovo odloženo suđenje za napad na advokaticu optuženom iz Despotova

1794

Suđenje Srbi Stojiljkoviću (72), optuženom za ometanje pravde, ponovo je odloženo pred novim sudskim većem u Osnovnom sudu u Novom Sadu.


Njegov branilac je rekao da je Stojiljković i ovom prilikom bolestan, a sudu je priložio lekarsku dokumentaciju.

U dokumentaciji Doma zdravlja u Bačkoj Palanci navodi se da se Stoiljković javio 24. decembra te da je započeo lečenje. Napominje se da bi desetak dana posle terapije mogao da prisustvuje ročištu.

[wonderplugin_slider id=177]

Sudija Dušan Dakić je naložio da se, kao i u prethodnom slučaju, od pre mesec dana, uradi veštačenje lekarske dokumentacije okrivljenog, prenosi „Dnevnik“. U zavisnosti od nalaza i mišljenja, odlučiće se kako će biti pozvan na naredno ročište, zakazano za 31. januar.

Stojiljkovića optužnica tereti da je 4. septembra 2018. godine, oko podneva, u zgradi novosadskog Osnovnog suda nasrnuo na advokaticu Enike Veg (65) i time je ometao u njenom obavljanju advokatske službe. Posle toga je sudsku zgradu napustio kroz sporedni ulaz, a potom je otputovao u Beograd, gde se dan kasnije, kako tvrdi, sam predao tamošnjoj policiji.

On je na početku suđenja rekao da smatra da nije kriv i da nije imao nameru da udari advokaticu. Ispričao je da je, primetivši njenu karakterističnu boju kose dok je prolazila sudskim hodnikom, mahinalno izleteo iz kancelarije sekretarice predsednice suda i da se ne seća da ju je odgurnuo.

Advokatica je prilikom pada zadobila brojne povrede, a još uvek se kreće uz pomoć štake.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here