Registarske tablice izdate pre devet godina ne moraju da se menjaju

1403

Registarske tablice koje su izdate pre devet godina ipak neće morati da se menjaju od 1. januara, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.


Kako je saopštio MUP, u skladu sa izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice se neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od 1. januara 2020. godine.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

[wonderplugin_slider id=26]

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važenja, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

MUP vlasnicima vozila savetuje da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važenja saobraćajne dozvole istu zamene.

[wonderplugin_slider id=67]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here