Uhapšen otmičar devojčice Ninoslav Jovanović, skrivao se 17 dana

4255
Фото: Printscreen

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“, uhapšen je danas u policijskoj akciji na području Malče.


Osumnjičeni za otmicu Monike Karimanović, uhvaćen je kod groblja u njegovom rodnom selu Malča, preneo je RTS.

Prema trenutno dostupnim informacijama, veruje se da je on prespavao u seniku te kuće, a viđen je kada je izašao, kako se sumnja, u potrazi za hranom, piše Blic.

„Izašao sam iz kuće i sreo se oči u oči sa njim. Bio je sav prljav, u nekoj sivoj jakni i dosta iscrpljen“, rekao je meštanin Malče u čijoj kući je viđen Jovanović.

Vlasnik domaćinstva u čijem se seniku skrivao Jovanović kaže da je primetio da su bale sena razbacane, a pre toga su bile složene, te pretpostavlja da je begunac spavao u senu: „Istrčao je iz dvorišta kroz kapiju. To je sigurno bio on, poznajem ga“.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Jovanović se od početka avgusta vodi kao nestalo lice, a policija je naknadno došla do saznanja da je prebivao na različitim lokacijama. Nakon što je za njim raspisana poternica zbog sumnje da je oteo dvanaestogodišnji devojčicu, policija i građani su tragali 17 dana, sve dok konačno nije uhapšen.

Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci. Na slobodi je od januara 2019.

Njegova poslednja žrtva je dvanaestogodišnja Monika Karimanović, koju je držao zatočenom nekoliko dana. Ona je i dalje na bolničkom lečenju i sa njom radi tim psihologa.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here