Otvoreno prvenstvo Bačke Palanke: Titula Miloju Brajiću

514

Na petom Otvorenom prvenstvu Bačke Palanke titulu je osvojio FIDE majstor Miloje Brajić (42) iz Vojvode Stepe, član novog drugoligaša, ŠK Bačka Palanka.


Do drugog šampionskog naslova Brajić je stigao na superioran način, sa 7,5 poena iz devet partija. Jedini je takmičenja završio bez poraza, sa bilansom od šest pobeda i tri remija i sasvim zasluženo osvojio nagradu od 12.000 dinara. Drugo mesto zauzeo je majstorski kandidat Petar Jovanović (48) iz Bačke Palanke sa 6,5 poena, dok je trećeplasirani bio majstorski kandidat Miloš Zonjić iz Čelareva sa šest poena.

Foto: Miloje Brajić, foto: Privatna arhiva

Sedmorica šahista osvojila su su po 5,5 poena, a predvodi ih bačkopalanački majstorski kandidat Boris Tepić, kojem je pripala četvrta pozicija. U tom društvu nalaze se još petoplasirani bačkopalanački majstorski kandidat Dobrivoje Popović, šestoplasirani majstorski kandidat Siniša Dronjić iz Bača, sedmoplasirani bačkopalanački majstorski kandidat Zlatko Parnicki, osmoplasirani bačkopalanački prvokategornik David Menčik, devetoplasirani majstorski kandidat Aleksandar Dukić iz Čelareva i desetoplasirani majstorski kandidat Stipa Dermišek iz Sota. Na 11. stepenik smestio se majstorski kandidat Đorđe Trifunović iz Mladenova, a 12. mesto pripalo je bačkopalanačkom majstorskom kandidatu Draganu Ignjatoviću. Obojica su ubeležili po pet poena. Omladinci Nikola Lalić (zauzeo 15. mesto) i Ilija Jovanović (plasirao se na 16. poziciju) su osvojili po 4,5 poena. Mlada šahistkinja Lana Todorov zaposela je 27. mesto sa dva poena.

[wonderplugin_slider id=64]

 

U konkurenciji se našlo 28 učesnika iz Vojvode Stepe, Bača, Sota, Mladenova, Čelareva, Bačkog Petrovca i Bačke Palanke. Među njima bila su dvojica FIDE majstora, petnaestorica majstorskih kandidata, dvojica omladinaca, jedna šahistkinja itd. Odigrano je devet kola po Švajcarskom sistemu žrebanja. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču, plus 30 sekundi bonifikacije za svaki odigrani potez. Plasman aktera sa istim brojem osvojenih poena određen je na osnovu Buholc-koeficijenta.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here