Kada bi Srbija mogla da razmišlja o četvorodnevnoj radnoj nedelji?

1117
Image by StockSnap from Pixabay

Zbog tvrdnji da bi Finska mogla da uvede četvorodnevnu radnu nedelju, što se, ipak, pokazalo kao ne baš tačnim, postavilo se pitanje da li bi zaista to mogla da postane praksa savremenog sveta.


Kada je reč o Srbiji, u ovom trenutku skraćenje radnog vremene je realno samo u nekim sektorima, kaže za RTS Ljiljana Pavlović iz Unije poslodavaca Srbije.

O tome da li nedelja treba da bude neradan dan mnogi razmišljaju svaki put kada treba nedeljom da krenu na posao odlučivaće Ministarstvo trgovine, koje je formiralo Radnu grupu koja će analizirati posledice eventualne izmene dosadašnje prakse. Ali, skraćenje radne nedelje i dalje je samo lepa ideja.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Ljiljana Pavlović iz Unije poslodavaca Srbije rekla je da ta ideja o skraćenju radne nedeljenije ništa novo, jer već postoji fleksibilno radno vreme, rad od kuće – načini na koje poslodavci pokušavaju da motivišu zaposlene i učine da budu zaovoljni.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Kada je reč o Srbiji, mi treba da razmišljamo da je naša ekonomija mnogo pretrpela, da je neophodan i dodatni rad i dodatno angažovanje kako bismo mogli da stignemo neke razvijene ekonomije, kaže Pavlovićeva.

U ovom trenutku, navodi Pavlovićeva, skraćenje radnog vremena je realno samo u nekim sektorima.

Prema njenim rečima, reč je o kompanijama koje su dovoljno finansijski jake i koje mogu sebi da dozvole takvu vrstu testiranja.

[wonderplugin_slider id=188]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here