Sezona Strahinje Stefanovića

Odlični rezultati kajakaškog reprezentativca iz Bačke Palanke

800

Kajakaški reprezentativac iz Bačke Palanke i član „Tarketa“ 21-godišnji Strahinja Stefanović svakako spada u novu generaciju vrhunskih kajakaša u Srbiji.


Ove sezone je ostvario više nego odlične rezultate osvojivši srebrnu medalju na Svetskom seniorskom prvenstvu u Mađarskoj, a s obzirom da je još u uzrastu mlađih seniora na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama je bio takođe drugi u sprintu na najkraćoj deonici.

[wonderplugin_slider id=179]

 

Zapažen je bio i na prva dva Svetska kupa u 2019. godini osvojivši četvrto mesto u jednosedu na 200 metara u Poznanju u Poljskoj i sedmo mesto u istoj disciplini u Duizburgu u Nemačkoj.

Na prvenstvu Srbije na Adi Ciganliji je u jednosedu na najkraćoj deonici osvojio drugo mesto. Strahinja Stefanović je osvajanjem srebrne medalje na Svetskom seniorskom prvenstvu u Mađarskoj ispunio olimpijsku normu na deonici od 200 metara za našu reprezentaciju.

Međutim, da li će baš Stefanović veslati u Tokiju ovog leta, odlučiće izborna takmičenja za srpski nacionalni kajakaški tim.

Krajem prošle godine je Stefanović dobio “Spartakovu nagradu” za ostvarene vrhunske rezultate u prošloj godini, a od strane Kajakaškog saveza Srbije proglašen je za najboljeg takmičara u muškoj konkurenciji za 2019. godinu.

Ovi rezultati Stefanovića potvrđuju činjenicu da su Bačka Palanka i KKK „Tarket“ pravi rasadnik kajakaških talenata.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here