Dodela nagrada za konkurse Kulturnog centra

598

Kulturni centar Bačka Palanka raspisao je dva konkursa (literarni i likovni) inspirisani sa dve izložbe koje su tokom decembra meseca bile otvorene u Galeriji Kulturnog centra.


Na konkursu su učestvovali učenici osnovnih škola i bili su podeljeni u dve starosne kategorije:

  • Učenici od prvog do četvrtog razreda,
  • učenici od petog do osmog razreda.

Na literarnom konkursu pristiglo je 11 radova (osam u prvoj i tri u drugoj kategoriji), a na likovnom konkursu pristiglo je 9 radova (svi radovi u prvoj kategoriji).

Pristigli radovi su veoma originalni, a iz KC Bačka Palanka se zahvaljuju svima koji su učestvovali na ova dva konkursa.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Komisija koja je birala najbolje literarne radove imala je pune ruke posla i bio je veliki problem da se odluče za samo tri najbolja literarna rada.

Takođe i Umetnički savet (Tijana Sićević, Nebojša Anđelković i Dragan Dimitrijević) koji je odlučivao o tome ko će pobediti u likovnom konkuru imali su nimalo lak zadatak.

U Galeriji Kulturnog centra u petak 17. januara u 19.00 časova biće održana dodela nagrada i proglašenje pobednika dva konkursa, literarnog i likovnog. Tom prilikom biće održana i promocija Zbirke radova „Priča o drvetu“.

Poziv građanima da učestvuju u kreiranju postavke u Muzeju

Pozivamo naše sugrađane da učestvuju u kreiranju postavke posvećene životinjama. Oni koji to žele, mogu da poklone Muzejskoj jedinici preparirane životinje koje imaju i tako pomognu da se postavka posvećena životinjama poveća i obogati.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here