Bač: Poziv za obuke za nezaposlena lica

894

Opština Bač je započela sa realizacijom projekta „Podsticanje zapošljavanja teško zapošljive kategorije stanovnika na teritoriji opštine Bač“ koji se sprovodi u okviru šireg projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, a koji se finansira kroz program Nemačke razvojne saradnje.


Pomenuti projekat ima za cilj stvaranje preduslova za smanjenje siromaštva i socijalne inkluzije marginalizovanih grupa i teže zapošljivih kategorija stanovništva na teritoriji opštine Bač, kroz jačanje ljudskih kapaciteta i implementaciju mera aktivne politike zapošljavanja.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Jedna od prvih aktivnosti na projektu je održavanje obuka u oblasti preduzetništva tj. kako započeti sopstveni posao, kako pripremiti biznis plan i kako finansirati svoju poslovnu ideju. Sva lica koja budu zainteresovana za pokretanje sopstvenog biznisa na raspolaganju će imati i stručnu pomoć mentora koji će ih voditi kroz ceo proces osnivanja i vođenja firme.

Svi polaznici obuka će biti u prilici da budu korisnici bespovratnih sredstava za otvaranje soptvenih preduzetničkih radnji ili osnivanje poljoprivrednih gazdinstava.

Ciljna grupa programa su: korisnici socijalne pomoći, Romska populacija, lica bez kvalifikacija, lica koja su tehnološki višak, žrtve porodičnog nasilja, žene iznad 45 godina starosti, mladi, nezaposlena lica sa posebnim potrebama, povratnici po sporazumu o readmisiju o stale teže zapošljive kategorije.

Opština Bač ovim putem poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u obukama koje će biti organizovane u toku februara ove godine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti u Opštini Bač, u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, tel. 770-075 lokal 149, mobilni 064/8511916 il na mail: [email protected]

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here