Novi biohemijski analizator u Domu zdravlja „Bački Petrovac“

500
Foto: Opština Bački Petrovac

Dana 17. januara 2020. godine sa početkom u 10.00 časova u Domu zdravlja „Bački Petrovac“, u prostorijama odseka za laboratorijsku dijagnostiku je zvanično predstavljen novi aparat – biohemijski analizator za analiziranje biohemijskih uzoraka na primarnom zdravstvenom nivou koji je obezbeđen iz budžeta Opštine Bački Petrovac.


Uz ovaj analizator je takođe obezbeđena i sva prateća oprema kao i čitač za barkodiranje reagenasa i uzoraka seruma i urina pacijenata.

Ovaj novi aparat ima prvenstveno za cilj da poveća broj analiza koji se rade u laboratoriji Doma zdravlja kao i da doprinese povećanju broja usluženih pacijenata i brzini urađenih pojedinih analiza. Samim tim se na ovaj način obimno poboljšavaju usluge koje naša laboratorija pruža na primarnom zdravstvenom nivou.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Prisutni na zvaničnom puštanju u rad novog analizatora su bili Srđan Simić, predsednik Opštine Bački Petrovac i dr Jan Šuljan, načelnik dijagnostičke službe koji je ujedno i predsednik Skupštine opštine Bački Petrovac.

Nový biochemický analyzátor v Dome zdravia Báčsky Petrovec

Dňa 17. januára 2020 so začiatkom o 10.00 hodine v Dome zdravia Báčsky Petrovec, v miestnostiach oddelenia pre laboratórnu diagnostiku bol oficiálne prezentovaný nový prístroj – biochemický analyzátor pre analyzovanie biochemických vzoriek na úrovni primárnej zdravotnej starostlivosti, ktorý sa zabezpečil z rozpočtu Obce Báčsky Petrovec.

Spolu s analyzátorom sa obstaralo i všetko vybavenie patriace k nemu, vrátane čítačky čiarových kódov činidiel a vzoriek séra a moču pacientov.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Tento nový prístroj má za cieľ zvýšiť počet analýz, ktoré sa konajú v laboratóriu zdravotníckej ustanovizne a prispieť k zvýšeniu počtu pacientov, ktorým sa poskytujú tieto služby a k rýchlejšiemu vykonaniu jednotlivých analýz. Na tento spôsob sa výrazne zlepšia služby, ktoré naše laboratórium poskytuje na úrovni primárnej zdravotnej starostlivosti.

Pri spustení nového analyzátora do prevádzky boli prítomní Srđan Simić, predseda Obce Báčsky Petrovec a Dr. Ján Šuľan, náčelník diagnostickej služby a zároveň aj predseda Zhromaždenia obce Báčsky Petrovec.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here