Najbolji na bilbordima: Hrubikova i Zvarecova na ponos Petrovca

530

Ana Hrubik i Elena Zvarec, u prošloj školskoj godini pohađale su Osnovnu školu „Jozef Marčok Dragutin” u Gložanu.


Ana Hrubik je išla na mnogo takmičenja – iz biologije, geografije i osvojila treće mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika kao nematernjeg, te treće mesto na okružnom takmičenju iz tehničkog i informatike. Zadovoljna je što je škola zbog ostvarenih uspeha kandidovala za bilbord promociju.

– Korisno je biti na bilbordu jer se drugi podstiču da krenu tim stopama – kaže Ana. – Za sada još nemam posebnih planova čime ću se baviti u budućnosti, ali ima još vremena da se odlučim.

Elena Zvarec proteklu godinu završila je kao đak generacije škole u Gložanu, a uspesi koje je ostvarivala na takmičenjima ranije, dovele su je u poziciju da dva puta bude predstavljena na bilbordima. U prošloj školskoj godini osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika kao nematernjeg, drugo mesto na Biblijskoj olimpijadi, a iza sebe ima i učešće na takmičenjima iz matematike, biologije i engleskog jezika.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Volim da testiram svoje znanje, a takmičenja su dobra prilika za to – navodi Elena – Upisala sam Medicinsku školu u Novom Sadu, smer Laboratorijski tehničar, jer sebe u budućnosti vidim u belom mantilu.

Projekat „Učim + Znam = Vredim”, koji realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, i 2019. godine realizovan je u Novom Sadu i šest opština u Vojvodini: Sremskim Karlovcima, Srbobranu, Bačkom Petrovcu, Žablju, Temerinu i Beočinu u kojima je predstavljeno više od 370 đaka osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini 2018./2019. ostvarili najznačajnije uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni, ali i one koji su zbog svojih uspeha izabrani za đake generacije.

Generalni sponzor ovog projekta je Erste banka. U saradnji s Udruženjem za promociju društvene odgovornosti, „Dnevnik” će na strani Vojvodina predstaviti laureate projekta „Učim + Znam = Vredim” iz vojvođanskih opština u kojima je realizovan ovaj projekat, uz njihove kratke izjave.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here