I OFK Stari grad se priprema za prolećnu sezonu

1640
Foto: Pixabay

Pripreme za nastavak prvenstva u Vojvođanskoj ligi – sever počeli su i fudbaleri Starog grada iz Bačke Palanke.


Šef stručnog štaba Marko Nešticki obavio je prvu prozivku igrača, na kojoj iz opravdanih razloga nije bilo pet-šest fudbalera. Pre izlaska na teren, Nešticki je u društvu svojih pomoćnika Miroslava Pavlovića i Marka Komosara, izneo plan priprema koje će trajati šest nedelja.

Foto: M. Đ. Kremenović/ Ekipa Starog grada na prvom treningu

– Kompletne pripreme, obavićemo u Bačkoj Palanci. Tokom priprema, odigraćemo šest kontrolnih susreta. Prvu test utaknica je sa Bratstvom iz Prigrevice. Najveći broj utakmica, odigraćemo na našem terenu, dakle kao domaćini, jer utakmice u prva četiri kola prolećnog dela prvenstva igramo faktički u Bačkoj Palanci. Pod uslovom, da u ovim utakmicama postignemo dobre rezultate, pokušaćemo da se uključimo u borbu za osvajanje drugog mesta, koje bi nam omogućilo učešće u doigravanju za Srpsku ligu Vojvodina – jasan je šef struke „žuto – plavih“.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Tokom pauze između dve polusezone, došlo je do određenih izmena u igračkom kadru.

– Naše redove tokom ove zime, napustili su, Đekić, Živić, Knežević i golman Đurković. Mislim da je sa odlaskom ove četvorice fudbalera, lista odlazaka zaključena. Sa druge strane, naši novi članovi postali su: Lađarac, koji igra na poziciji štopera, raniji član Mladosti iz Bačkog Jarka i golman Tankosić, doskorašnji čuvar mreže ČSK Pivare iz Čelareva. Lista dolazaka je otvorena, tako da očekujemo dolazak dva vezna igrača, još jednog štopera i jednog krilnog igrača. U drugi deo prvenstva ulazimo sa ciljem, da ostvarimo što bolji plasman. Baraž je svakako nešto što potajno priželjkujemo, a koliko će biti moguće videćemo. Naš prevashodni cilj je da, klub pre svega stabilizujemo, da on bude stabilan vojvođanski ligaš. Međutim, ako nam se ukaže šansa za prelazak u viši rang, mi ćemo pokušati da je ostvarimo – ističe Nešticki.

Istaknimo na kraju, da će stručni štab Starog grada, u svom budućem radu sarađivati sa Milanom Mitrovićem. Ova saradnja započeta je protekle godine, i ona se dakle, nastavlja na obostrano zadovoljstvo i u narednom periodu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here