Sastanak u vezi sa sufinansiranjem konkursnih programa i projekata u Baču

364
Foto: Opština Bač

U cilju definisanja prioriteta za sufinansiranje programa i projekata kroz konkurse u 2020. godini, predstavnici Udruženja građana koji rade na teritoriji Opštine Bač prisustvovali su u utorak 28. januara sastanku sa predstavnicima kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).


Konsultant UNDP-a, gospodin Željko Plavšić je prisutne upoznao sa zakonskim okvirom i načinom funkcionisanja programa i upravljanja projektnim ciklusom uz predlog predstavnicima organizacija civilnog društva (OCD) da udruženi uđu u proces konkurisanja za OCD, a koji će biti podržan od strane UNDP programa.

Neke od tema kojima su se prisutni na sastanku bavili svakako su i poboljšanje razumevanja procesa i dokumentacije potrebne za finansiranje OCD od strane jedinice lokalne samouprave, sagledavanje i unapređenje postojeće prakse i vodič za transparentno finansiranje udruženja.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Opština Bač je u konkurenciji 145 gradova i opština, zajedno sa Nišom, Valjevom Vrnjačkom Banjom i Raškom, odabrana za učešće u ovom programu. U novembru mesecu 2019. godine potpisan je Ugovor sa UNDP-om, čime je započela učešće na projektu „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“, a koji će doprineti boljoj saradnji sa EU fondovima i podizanju kapaciteta same Opštine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here