Uhapšen državni sekretar Ministarstva građevinarstva Miodrag Poledica

1306

BEOGRAD: U nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u PD „Infrastruktura železnice“ a.d, danas je uhapšeno pet osoba među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu. Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Tužilaštvo navodi da postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD „Infrastrukture železnice“ M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.


Mihajlović: Za sada nemam razlog da sumnjam u Poledicu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema nijedan razlog da poveruje da je državni sekretar Miodrag Poledica umešan u postupke u vezi sa zloupotrebama u P.D. „Infrastukture Železnice“.

Mihajlović je u saopštenju navela da ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

Svi zaposleni u Ministarstvu i ja u svakom trenutku stojimo na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija, poručila je Mihajlović.

„S druge strane, za sada nemam nijedan razlog da poverujem da je državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret“, navodi Mihajlović.


Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. „uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

Uhapšeni će u narednih 48 sati biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Inače, 10. januara je uhapšen direktor JP „Infrastruktura železnice“ Miroljub Jevtić zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra.

Jevtić je i dalje u pritvoru dok se ostala trojica brane sa slobode.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here