RHMZ upozorava: Nagla promena vremena

1450

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje, praćeno olujnim severozapadnim vetrom.


Najniža temperatura kretaće se od četiri do 11 stepeni, najviša od 10 do 20 stepeni, a posle podne i uveče se očekuje nagli i osetan pad temperature.

U toku noći utorak na sredu u centralnim i juznim delovima Srbije očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, a na planinama i viši, uz snežne nanose.

Jače naoblačenje i zahlađenje s kišom do sredine dana zahvatiće sever Srbije, a posle podne i uveče brzo će se premeštati preko ostalih krajeva.

Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na severozapadni uz kratkotrajne udare olujne jačine.

U Beogradu će u prvom delu dana biti umereno oblačno, suvo i toplo sa umerenim južnim vetrom. Posle podne nagla promena vremena i jako zahlađenje s kišom i jakim, a kratkotrajno i olujnim severozapadnim vetrom.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Najniža temperatura oko 10 stepeni, a najvisa oko 17, posle podne i uveče u naglom i osetnom padu.

U toku noći mešovite padavine (kiša i sneg), a u višim delovima grada sneg uz mogućnost stvaranja manjeg snežnog pokrivača.

U narednih sedam dana biće osetno hladnije.

U sredu će duvati jak i olujni severozapadni vetar.

Od četvrtka do kraja sedmice slab i umeren jutarnji mraz, a dnevna temperatura od 0 do pet stepeni.

Pocetkom naredne sedmice postepen porast temperature.

 

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here