Uspešna prošla sezona

Iz Pauerlifting kluba "Majevica"

754
Ognjen Karanović

Za dizače tegova u Pauerlifting klubu „Majevica“ prošla sezona u takmičarskom smislu bila je veoma dobra sa puno osvojenih medalja u Srbiji i van granica naše zemlje.


– Iako smo bili usmereni na opremanje teretane sa spravama za vežbanje, nastupili smo na svim takmičenjima po planu. To su, između ostalih, prvenstvo Srbije i Vojvodine, Kup Srbije i Vojvodine, a učestvovali smo i na međunarodnom prvenstvu Rumunije, kaže trener PLK „Majevica“ Damir Ivančić.

Za klub su prošle sezone nastupali Dalibor i Darko Ognjenović, Goran Trninić, Bojan Pavlov, Dušan Rimar, Ivan Bobak, Nikola Ilić, Mirko Belaćević, Dragan Kragić, a imali su i dve takmičarke.

U pitanju su Slavica Petković i Anđela Todorović. I ove godine u Pauerlifting klubu „Majevica“ planiraju učestvovanje na svim zvaničnim državnim i pokrajinskim takmičenjima, a u maju ove godine će Sportska hala „Tikvara“ ponovo biti domaćin prvenstva Vojvodine u benč presu.

Damir Ivančić je i predsednik Pauerliftzing saveza Vojvodine čije je sedište u Bačkoj Palanci.

[wonderplugin_slider id=10]

 

– Za samo dve godine smo uspeli da ovaj sport proguramo iz pete u treću kategoriju po važnosti u Vojvodini. Pauerlifting klub „Majevica“ je svakako jedan od najzaslužnijih za to, a Bačka Palanka je centar pauerliftinga odavno, još od vremena kada je trener kluba bio Dragan Kuburović. Ovo priznanje od Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport je samo potvrda toga i motivacija za dalji rad kako u takmičarskom, tako i u tehničkom i organizacionom pogledu, navodi Ivančić.

Najuspeniji takmičar PLK „Majevica“ je u 2019. godini bio Ognjen Karanović koji je na svim takmičenjima na kojima je učestvovao osvajao prva mesta, od Otvorenog prvenstva Vršca preko „Trofeja Beograda“ do Kupa Vojvodine. Upravo na Kupu Vojvodine je Karanović popravio državni rekord i to sopstveni najbolji rezultat sa 190 podignutih kilograma.

Ognjen Karanović je prošle godine bio učesnik Otvorenog prvenstva Rumunije i Kupa Temišvara kao član reprezentacije Srbije gde je postigao veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here