Лагана јогурт торта

Хармонија укуса и мириса пробудиће ваша успавана чула и припремити вас за пролеће

2254
Фото: Getty Images

Пошто нам је пролеће стигло, јогурт торта ће свакако бити лепа добродошлица овом годишњем добу. Уживајте у хармонији укуса и мириса!

За бисквит: 3 јајета
3 кашике шећера
3 кашике хладне воде
1/4 кашикице прашка за пециво
3 кашике брашна

Крем: 200 мл слатке павлаке
200 мл јогурта
2 кесице желатине
3 кашике шећера

Припрема:

3 јаја, 3 кашике шећера, добро израдити са миксером док мешавина јаја и шећера не побели, додати 3 кашике хладне воде, промешати, додати брашно помешано са прашком за пециво. У округли калуп, (24 цм) који сте или премазали са маслацем и посули са мало брашна или ставили папир за печење, улите смесу за бисквит. Бисквит пећи на 180, кад је готов, охладити и пререзати на пола, да добијете 2 коре.

Крема: 200 мл слатке павлаке, 200 мл јогурта, може обични, а може и воћни, 2 желатина, 3 велике кашике шећера. Желатин прелити са 8 кашика хладне воде, кад набубри, пола јогурта истресите у шерпу и 3 кашике шећера, загрејати да се желатина отопи до краја, не да кува, кад је отопљено додајте преостали јогурт. У ту смесу умутите шлаг (слатку павлаку) који сте измиксали. Лагано све сједините кашиком. По жељи додајте насецканог воћа.

Све то истресите на пишкоту коју сте ставили у калупу и горе опет пишкота. Оставите тору пар сати у фрижидетру. Кад се фил стврднуо, торту окрените на тацну, украсите је воћем и шлагом, како волите.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here