Proslavili Savindan

Tehnička škola "9. maj"

1080

Svečanost povodom školske slave „Dan Svetog Save 27.1.2020.“ u Tehničkoj školi „9. maj“ je počela tog dana u 13 časova u holu škole.


Svetosavsku himnu je otpevala Anastasia Marković uz pratnju gitara Miloša Kovačevića i Đorđa Ljubišića. Nakon rezanja slavskog kolača uz prisustvo sveštenika Milana i veroučitelja Đure Obradovića usledila je pozdravna reč direktorice Snežane Ivelje, kojom je poželela dorodošlicu svim prisutnima: gostima, zaposlenima i učenicima.

Anastasia Marković je zatim otpevala izvornu pesmu „Kasaba“, a besedu o Svetom Savi je pročitala profesorica Radmila Ristić. Novina ove godine u ovoj školi je nastup folklora. Učenike je pripremao profesor Vladislav Babijanović, to su: Jovan Radun, Vukašin Kuljić, Jovan Dragumilo, Božo Ilić, Veljko Albijanić, Ana Tuvić, Stanislava Grbić, Jovana Selaković, Nevena Pilipović, Ilija Vajagić, Strahinja Dobranić i Jovan Puzigaća. Na početku programa odigrali su igre iz Srema, Sremčicu i zurku, a na kraju, efektno su završili program igrom – Pirotski šestorak – sa juga naše zemlje.

Između ova dva nastupa folklora, učenici Nemanja Jeličić i Marko Letić, Dimitrije Nešić, Aleksandar Bršadinac i Đorđe Urošev su izveli recital o Svetom Savi iz dva dela, praćen zvucima gitare Miloša Kovačevića i Đorđa Ljubišića.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Recital je pripremala profesorica Radmila Ristić uz pomoć Marjane Đumić. Anastasia Marković je otpevala Pesmu o Svetom Savi uz klarinetsku pratnju Đorđa Ljubišića. Konferansu je vodio Marko Letić, program je snimao Alen Konjević, a fotografisao Adrian Vukojević.

Za organizaciju celog programa je bila zadužena Radmila Ristić. Ove godine je bilo posebno veliko interesovanje učenika koji su pratili svečanost sa gostima i zaposlenima u školi.

Druženje je nastavljeno u zbornici uz raznovrsnu zakusku i koktel na koje su bili pozvani svi prisutni. Učenici su izrazili zadovoljstvo zbog prijatne i domaćinske atmosfere.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here