Uzbudljiv košarkaški vikend za Feniksovce

470

Kadeti KK „Feniksa“ su gostovali u Novom Sadu prvoplasiranoj ekipi KK „Cubi“. Favoriti u ovom meču su uspeli da opravdaju.


Na početku ovog meča, igrači Feniksa su domaćinu pružili dobar otpor i sve do dva minuta do kraja ovog perioda je bio egal, ipak domaćini svojim kvalitetom uspevaju da naprave razliku od 24:13. U istom ritmu su domaćini nastavili u drugom delu, iako su igrači Feniksa igrali veoma borbeno to nije bilo dovoljno za više od velike prednosti domaćina 50:26. I u nastavku isto odstojanje, velika borbenost i želja ipak nisu bili dovoljni za više od poraza od 88:51.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Pioniri su dočekali ekipu KK „Proleter“ iz Ravnog Sela. Iako su bili oslabljeni zbog nekoliko bolesnih igrača domaćini su hrabro i odlučno ušli u ovaj meč i već na samom startu pokazali da žele pobedu. Prvih nekoliko minuta je vladala rezultatska klackalica, ali u završnici igrači Feniksa uspevaju da pogode nekoliko šuteva za tri poena i prave razliku od 26:18.

Odličan završetak prvog perioda daje samopouzdanje domaćinima koji u drugom periodu uspevaju da povećaju razliku na 42:30. U trećem delu su gosti zaigrali malo agresivnije i uspevaju da smanje prednost domaćina na 61:52. Početkom poslednjeg perioda vrlo zanimljiv i neizvestan. Gosti uspevaju da priđu na samo četiri poena zaostatka i imali su napad da još malo smanje prednost i učine ovu utakmicu jako neizvesnom. Propustili su svoju šansu, to je ipak trglo domaćine i u veoma kratkom vremenu povećavaju svoju prednost i sigurnom igrom pobeđuju sa 86:70.

Najmlađi minibasket selekcija 2010-2011 je igrala svoju prvu utakmicu u Sremskoj Kamenici protiv ekipe KK „Vrbas“. Od početka su počeli da ispunjavaju sve zahteve trenera i zaigrali su više nego ubedljivo. Uopšte nisu imali tremu pa su protivniku stavili do znanja ko je bolji. Rezultat posle prvog perioda je bio 17:2. U drugom periodu se vodila velika borba bilo je puno grešaka, što je očekivano za ovaj uzrast ipak Feniks povećava prednost na 20:3. I u nastavku Feniks dominira na terenu, svi igrači dobijaju šansu da igraju, ipak rezultat ne trpi, osim po rezultatu Feniks dominira i takmički na terenu, pa posle ovog perioda vodi sa 30:6. Feniks nastavlja sa odličnom igrom i sigurno privodi utakmicu kraju. Pobeđuju rezultatom 38:11.

Košarkaški klub „Feniks“ poziva sve zainteresovane da se priključe treninzima. Informacije se mogu dobiti na tel: 063-8722065, Tomislav Đuretić predsednik kluba.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here