Sjajna vest! Šampion se vraća u Bačku Palanku!

2445

ANTALIJA: Iz Turske stižu sjajne vesti za bačkopalanački sport. Milenko Zorić, olimpijski vicešampion iz Rio de Žaneira, ponovo je član KKK „Tarkett“.

Višegodišnje zalaganje KKK „Tarkett“ da se svetski šampion iz Račica (2017), Evropski šamion iz Beograda (2018) i aktuelni olimpijski vicešampion vrati iz KK „Zorka“ u matični klub je urodio plodom.

Kako saznajemo, posebnu zaslugu za povratak Milenka Zorića u Bačku Palanku imala je lokalna samouprava i Branisalav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka.

Milenko Zorić, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Posle sedam godina vraćam se u svoj matični klub KKK „Tarkett“ gde sam i počeo svoje prve zaveslaje na jezeru Tikvara, još 1999. godine. Odlazak u šabački KK „Zorka“ usledio je 2013. godine kada sam kao član četverca na 1000 m prešao kod trenera iz Šapca jer je želeo da imam jednake uslove kao i ostali članovi četverca. KKK „Tarkett“ mi je uvek bio „otvorenih vrata“ i većinu vremena sam i trenirao u klubu sa ostalim članovima kluba i reprezentacije Srbije. Već duže vreme pregovarao sam sa upravom kluba i upravom Opštine Bačka Palanka oko mog povratka. Uspeli smo da se dogovorimo oko uslova i konačno sam se vratio u KKK „Tarkett“.

Želja mi je da svojim zalaganjem i uspesima motivišem što više dece u našoj sredini da krenu da se bave sportom. Želeo bih i da se zahvalim i upravi KK „Zorka“ na uslovima koje sam imao i rezultatima koje smo postigli u zajedničkom radu“. – izjavio je Milenko Zorić za BAP VESTI.

Za ovu priliku razgovarali smo i sa predsednikom KKK „Tarkett“, Miroslavom Rodićem, koji se kao trener reprezentacije Srbije nalazi na pripremama u Antaliji.

Miroslav Rodić

„Krajnje vreme je bilo da se Milenko vrati u matični klub. Dobra politika kluba uz tesnu saradnju sa lokalnom samoupravom urodila je plodom. Mislim da je Milenko Zorić najviše želeo da se ovo dogodi, pa je i on doprineo povratku“ – za BAP VESTI izjavio je Miroslav Rodić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here