„Kreativna učionica“ u Bačkoj Palanci

1043
Foto: ŠOMO "Stevan Hristić"

BAČKA PALANKA: Održana je još jedna zanimljiva vannastavna aktivnost u ŠOMO „Stevan Hristić u Bačkoj Palanci u subotu, 8. februara sa početkom u 10 časova. Reč je o radionici pod nazivom „Kreativna učionica“.


Ovaj događaj je nastavak težnji muzičke škole ka kreativnom osmišljavanju i obogaćivanju školskog života, a rezultat je ideje i realizacije nastavnice solfeđa, Tatjane Hadžialić.

Učenici su svoju kreativnost, maštovitost i ljubav prema učionici solfeđa, muzičkoj školi i muzici uopšte, dočarali svojim crtežima, stihovima, autorskim kompozicijama i izvođenjem istih.

Radionica je protekla u izuzetno prijatnoj radnoj atmosferi, zahvaljujući slušanju klasične muzike i reprodukciji drugih multimedijalnih sadržaja, po želji malih učesnika (crtani film „Mali Amadeus“).

[wonderplugin_slider id=75]

 

Na kraju druženja odabran je jedan od nekoliko autorskih tekstova nastalih u toku radionice, tekst mlade autorke Lune Ristić, učenice prvog razreda naše škole, na koji su svi učesnici radionice komponovali melodiju, naravno, uz pomoć nastavnice Tanje. Ova pesma biće izvedena na koncertu autorskih kompozicija naših učenika, koji se planira za maj mesec.

Zvog velikog interesovanja i lepog druženja, na zahtev učenika , radionioca „Kreativna učionica“ biće održana ponovo, u toku marta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here