„Cilj mi je da OŠ „Sveti Sava“ što pre dobije fiskulturnu salu“

Intervju: Predsednik saveta MZ Centar, Miroslav Miša Ivanović

1227
Osnovna škola "Sveti Sava" u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA: Mesna zajednica Centar dostavila je finansijski plan Opštinskom veću na juče održanoj sednici.


Predsednik saveta MZ Centar Miroslav Miša Ivanović za BAP VESTI kaže da je glavni prioritet ove mesne zajednice u ovoj godini, završetak projekta fiskulturne sale u OŠ „Sveti Sava“ i apliciranje na konkurs kako bi konačno, ova škola dobila preko potrebnu salu za fizičko.

Miroslav Ivanović

„Do kraja marta ove godine biće gotova kompletna projektna dokumentacija tako da ćemo moći da apliciramo na konkurse Pokrajine i Republike, preko naše Opštine. Naglasio bih da je predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica aktivno učestvovao u svemu tome i podržao je ideju da škola koja postoji 65 godina, dobije fiskulturnu salu. Što se tiče mene lično, kao predsednika saveta, najvažnije mi je da se to završi“, kaže Ivanović.

U toku ove godine, MZ Centar planira da realizuje još jedan projekat. U pitanju je obnova terena u ulici Žarka Zrenjanina prema Majevici. Kako kaže naš sagovornik, tamo nema ni struje, teren je u proteklom periodu raščišćen, pa bi se radilo na ponovnom dovođenju struje i kompletnom sređivanju terena.

„Ove godine ideja je da se ti tereni na otvorenom srede, a sledeće godine, iza tih terena, želimo da napravimo i jednu salu koju bi deca mogla da koriste u zimskom periodu“, navodi Miša Ivanović.

Mesne zajednice nemaju ingerencije da same odlučuju o krupnijim projektima, ali mogu da upute inicijative lokalnoj samoupravi. Predsednik saveta MZ Centar kaže da je uputio inicijativu za izgradnju pešačke staze na putu prema Gajdobri i atmosferska kanalizacija u ulici Branka Radičevića.

[wonderplugin_slider id=10]

 

„Sa jedne strane deca idu putem i to mi je takođe jedan od prioriteta jer je u pitanju bezbednost dece. Takođe, obraćali su nam se građani iz ulice Branka Radičevića sa željom da se uradi atmosferska kanalizacija jer imaju velik problem kad padne veća količina kiše. Dao sam predlog predsedniku opštine da se to uradi“, istakao je naš sagovornik.

Dosta toga je urađeno u okviru objekta koje koristi PU „Mladost“, a u kojem borave najmlađi sugrađani. Miša Ivanović kaže da je u vrtiću urađena atmosferska kanalizacija, urađena je fasada u dvorištu, a uz pomoć donatora i roditelja dece stavljeni su paneli.

„Ove godine nastavićemo sa radovima u vrtiću i promeniti stolariju ali i sve okrečiti“, rekao je predsednik MZ Centar Miroslav Miša Ivanović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here