U Baču potpisani ugovori za dodelu paketa građevinskog materijala izbeglicama

897
Foto: Opština Bač

Svečano potpisivanje ugovora za dodelu paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglih i raseljenih lica, održano je danas 19.02.2020. u 11:00 časova u Svečanoj sali opštinske Uprave u Baču.


Komisija za izbor korisnika za dodelu sredstava u građevinskom materijalu, a na osnovu Ugovora o saradnji zaključenim između Komeserijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Opštine Bač, raspisala je 22. maja 2019. godine javni poziv, na koji su mogli da se prijave izbegla i raseljena lica koja imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Opštine Bač.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Po predmetu javnog poziva pomoć koja se dodeljuje je bespovratna i odobrava se za kupovinu građevinskog materijala neophodnog za poboljšanje osnovnih uslova stanovanja, pri čemu je maksimalna vrednost jednog paketa iznosila 550.000,00 RSD, a minimalna vrednost jednog paketa 184.000,00 RSD po porodičnom domaćinstvu Korisnika.

Pomoć se dodeljivala za izgradnju/rekonstrukciju noseće konstrukcije (zidovi, krovna konstrukcija), hidroizolaciju pregradnih zidova, izgradnju/dogradnju sanitarnog čvora, ugradnju/zamenu elektro i vodovodnih instalacija i druge radove neophodne za završetak gradnje ili adaptaciju, a kojom bi se nepokretnost dovela u stanje u kojem obezbeđuje osnovne životne uslove za upotrebu i stanovanje.

Predsednica komisije za izbor Korisnika, Ivana Modić istakla je da je zadovoljna procesom selekcije u kome je dodeljeno 10 paketa građevinskog materijala. Od toga je šest korisnika iz Bača, dvoje iz Plavne i po jedno porodično domaćinstvo iz Vajske i Bođana.

Predsednik Opštine Bač, Borislav Antonić je prilikom potpisivanja Ugovora naglasio da je ukupan iznos sredstava za dodelu pomoći iznosio 5.500.000,00 dinara, od kojih je Komeserijat za izbeglice i migracije obezbedio 5.225.000,00 RSD, a Opština Bač 275.000, 00 dinara. On je takođe dodao da Opština Bač ima dugu tradiciju saradnje sa ovim Komeserijatom, preko koga je nizom različitih programa zbrinut značajan procenat izbeglica i zaključio da se sa takvom dobrom praksom treba nastaviti i u budućnosti.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here