„Panonija“ potvrdila kvalitet

722

U utakmici dvanaestog kola druge republičke lige sever, u subotu (22.02.) u Novoj Pazovi sastale su se ekipa Panonije i domaćin, ekipa Mladosti iz Nove Pazove.


Pogledom na trenutno stanje na tabeli, odmah je bilo jasno ko je apsolutni favorit u ovom duelu: Mladost je u dosadašnjem delu prvenstva osvojila samo šest setova i to bez ijedne pobede! Opravdala su gošće breme favorita, ali se mora priznati da su domaće pružile žestok otpor, pa je na semaforu posle sat i po vremena stajalo 1:3.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Prva dva seta se činilo da odbojkašice Mladosti mogu da uzmu poena tačno onoliko koliko im Bačkopalančanke poklone svojim greškama. Nisu previše grešile odbojkašice Panonije, pa su brzo stekle kapitalnu prednost u setovima 0:2 (20:25, 12:25). Tako je bilo i u trećem setu, sve do rezultata 16:20, kada gošće vezuju nekoliko bespotrebnih grešaka i na taj način razigravaju protivnika, koji je znao da iskoristi trenutak slabosti i osvoji treći set 25:22 i tako smanji na 1:2. Nisu imale domaće snage da naprave čudo i dovedu utakmicu do tajbreka, jer su odbojkašice Panonije zaigrale kvalitetnije i tako odbranile prvo mesto na tabeli. Rezultat četvrtog seta je bio 17:25.

„Uvek je teško igrati protiv autsajdera koji nema šta da izgubi pa igra rasterećeno. Pogotovo ako se ima u vidu da nam druga ekipa na tabeli „diše za vratom“ jer je razlika samo jedan bod, pa gubitak dva seta znači selidbu sa prve pozicije. Imali smo kadrovskih problema pred ovaj meč, jer nismo imali nijednog zdravog tehničara na raspolaganju pa smo bili primorani da tu ulogu prepustimo Marini Jovanović koja je po vokaciji primač servisa. Marina se sjajno snašla u novoj ulozi pokazavši zašto je tehnički jedna od najboljih novosadskih odbojkašica. Čak je i proglašena igračicom utakmice!

Takođe, raduje odlična igra mlade Anje Mandić, korektora, koja je maksimalno iskoristitila ukazano poverenje i ceo meč odigrala na visokom nivou. U datim okolnostima, moram biti zadovoljan rezultatom uprkos gubitku seta“, izjavio je trener Šatora.

U narednom trinaestom kolu u nedelju od 17 h, Panonija na svom terenu dočekuje ekipu Slavije iz Novog Sada.

Sastav ekipe Panonije Jovanović, Mandić, Knežević, Štrbac, Stanojev, Đurković, Savić, Kolbas, Majkić, Vasić, Babić, Bugarčić.

[wonderplugin_slider id=174]

 

U nedelju 23. februara Bačkoj Palanci, u 3. kolu pionirskog prvenstva Vojvodine, odbojkašice Panonije poražene su od odlične ekipe subotičkog Spartaka 3:0. Ovim porazom, ekipa Panonije, nema šanse za plasman među 8 najboljih ekipa Vojvodine.

U prva dva seta Bačkopalančanke su prikazale dobru igru i bile su ravnopravan protivnik gošćama iz Subotice. Treći set ekipa Spartaka je samo potvrdila pobedu i zasluženo odnela ceo „plen“ iz Bačke Palanke.

„Čestitam subotičankama na pobedi i odličnoj partiji. Takođe, čestitam mojim odbojkašicama na borbenošću i maksimalnom pristupu igri. Bez obzira na poraz, drago mi je da smo bili ravnopravni protivnik ekipi Spartaka, što je do pre par meseci bilo nezamislivo, što samo govori o napretku ekipe“, izjavio je Stevan Nikolajević.

Panoniju očekuje još jedna utakmica u Novom Sadu, sledeći vikend protiv istoimene ekipe.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here