„Revena“ okupila rekordan broj posetilaca

Na Sretenje Gospodnje u Bagremari održana jedanaesta „Revena“

2374
Foto: Zoran Hajrić

Tradicionalno samoorganizovano druženje ljudi u prirodi uz jelo i piće – „Revena“, održana je i ove godine na Sretenje Gospodnje u Bagremari.


Po lepom i sunčanom vremenu, više prolećnom nego zimskom, na ovoj manifestaciji bilo je prisutno preko 2.500 posetilaca. Među posetiocima „Revene“ bili su Branislav Šušnica, predsednik opštine Mita Lačanski, predsednik Skupštine opštine i Aleksandar Đedovac, narodni poslanik u Skupštini Vojvodine.

Miris roštilja, pečenja i kuvanih jela, širio se bagremovom šumom, a ni ovaj put nije izostao pečen vo na ražnju i krajiška pesma.

[wonderplugin_slider id=154]

 

– Ideja za održavanje „Revene“ potekla je iz obične ljudske potrebe za druženjem i jačanjem prijateljskih veza među ljudima. Organizacioni odbor, nastojao je, da sve teče svojim tokom. Drago nam je da je iz godine u godinu, ovde sve više male dece. Ona su garancija da će manifestacija trajati, – kaže Miro Mijatović, predsednik Organizacionog odbora „Revena 2020.“

Po opštem mišljenju subotnja „Revena“ okupila je rekordan broj građana do sada, bilo ih je i iz Republike Srpske i Republike Hrvatske.

– Navešću samo neka mesta iz kojih su nam stigli gosti i učesnici Bač, Crvenka, Kula, Vrbas, Novi Sad, Ruma, zatim Ilok, Višegrad, Rudo, Trebinje, Bijeljina, Banja Luka, Doboj, Prijedor. I svi su se lako uklopili. Svake godine, „Revenu“ osvežimo nekim novim sadržajem. Ove godine to su bili vatromet i ozvučenje. Trudimo se da sačuvamo izvorne principe „Revene“ u čemu rekao bih i uspevamo. U narednom periodu planiramo da se asfaltira put pored bagremove šume, gde se održava „Revena“, kao i izgradnju parkinga za automobile – ističe Mijatović.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here