Pažnja posvećena ranjivim i teže zapošljivim kategorijama

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

366
Foto: Ilustracija/Pixabay

Sekretarijat za privredu i turizam već četvrtu godinu posebnu pažnju posvećuje ranjivim i teže zapošljivim kategorijama u APV.


Kroz brojne konkursne linije bespovratne podrške privrednicima u sekretarijatu je izražen visok nivo solidarnosti i empatije prema osobama koje teže dolaze do posla, imaju određen stepen invaliditeta, socijalnim preduzetnicima, ženama preduzetnicama i učesnicima ratova od 1990. do 1999 godine.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Navedene kategorije će prilikom odluka o raspodeli sredstava podrške biti posebno bodovane i podržane u širokoj lepezi podsticajnih sredstava (nabavka mašina i opreme, nabavka repromaterijala, kreativna industrija, stari i umetnički zanati, novozapošljavanje, samozapošljavanje, javni radovi, delatosti u oblasti turizma…)

„Naše pravo i obaveza je da pomognemo pre svega marginalizovanim i teže zapošljivim kategorijama i direktno podstaknemo njihov radni angažman i ravnopravnu integraciju u društvu. Drugim rečima, želimo da umesto odlaska po socijalnu pomoć pomognemo da ove kategorije pokrenu sopstveni biznis i svojim radnim angažmanom obezbede sopstvenu egzistenciju i egzistenciju svoje porodice“, kažu iz Sekretarijata.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here