Do leta građevinska dozvola, pa radovi na putu Begeč – Bačka Palanka

4964

BAČKA PALANKA: Kada god se povede razgovor o stanju puteva u bačkopalanačkoj opštini, prvo pitanje glasi – kada će se izvršiti rehabilitacija državnog puta Novi Sad – Bačka Palanka, odnosno kada će se proširiti i presvući novim slojem asfalta deonica Begeč – Palanka u dužini od preko 20 kilometara?


Taj put je od vitalnog značaja za stanovnike ovog dela bačkog priobalja Dunav, ali i za privrednike koji su još pre par godina tražili od nadležnih da se ovaj državni put posle decenija i decenija zanemarivanja konačno upristoji, jer je danas u katastrofalnom stanju. Da cela stvar bude gora ovaj put trpi veliki pritisak teretnih vozila koja njime idu na carinski prelaz između Srbije i Hrvatske, odnosno na carinu kod Bačke Palanke i Iloka.

– Sigurno je da je za nas najvažniji put ka Novom Sadu, a njegovu rehabilitaciju lično je obećao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović – kaže mr Miroslav Sićević, direktor opštinskog Javnog preduzeće „Standard” koje je, između ostalog, u ovoj lokalnoj samoupravi zaduženo za održavanje lokalnih puteva.

[wonderplugin_slider id=67]

 

– Dužina državnih i lokalnih puteva u bačkopalanačkoj opštini iznosi 250 kilometara što nije malo. Bitno je da se projekat rehabilitacije deonice državnog puta od Begeča do Bačke Palanke privodi kraju. Dobijena je lokacijska dozvola, a kada početkom druge polovine ove godine bude gotov i projekat, očekujemo i građevinsku dozvolu, pa, po prirodi stvari i početak i završetak radova u doglednom, mogućem vremenu.

Sićević kaže da je prošle godine, a u skladu sa sredstvima, dosta urađeno na održavanju i izgradnji novih lokalnih puteva, odnosno ulica. Sredstva za putnu privredu, a u odnosu na visinu opštinskog buyeta, nisu velika, ali se racionalno troše, uveravaju nadležni. – Posle više od četiri decenije rekonstruisana je i zajedno sa kolovozom proširena centralna raskrsnica u gradu, kao i deo glavne ulice – podseća Sićević.

– U drugoj polovini ove godine počinje parterno uređenje severne strane Ulice Kralja Petra Prvog, a iduće godine biće urađena i južna strana. Privodimo kraju izbor izvođača radova za poslove rehabilitacije, odnosno, narodski rečeno, krpljenje rupa, a taj posao prvo će biti urađen u seoskim ulicima, pa potom u Palanci.

Prošle godine obnovljen je asfalt u nekoliko značajnih gradskih i ulica po selima. Novost je i to što će ove godine pažnja biti usmerena i na one ulice u kojima su kuće u postupku legalizacije, a nemaju asfalt. Takve ulice, kao što je primer sa delom Majevičke u Palanci, a reč je o stotinak kuća, dobiće asfaltni put, fekalnu kanalizaciju, pešačke staze i javnu rasvetu.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here