Ispovest devojčice (14) iz Bačke Palanke koju su dečaci (11) pokušali da siluju

10797
Foto: Ilustracija, Pixabay

Devojčica (14) je prijavila policiji u Bačkoj Palanci da su dvojica maloletnika (11), pokušala da je siluju u blizini pravoslavne crkve kada se sa sestrom vraćala iz škole.


Jeziv slučaj kako saznaje „Kurir“, dogodio se u petak oko 19 sati, posle završene nastave u jednoj osnovnoj školi u Bačkoj Palanci.

Pogledaj: BAČKA PALANKA: Dva dečaka (11) pokušala da siluju 14-godišnju devojčicu

– Žrtva je posle časova sa sestrom krenula pešice kući. Kako je ispričala, negde kod crkve na ulici su ih presrela dvojica dečaka. Oni su im prišli i počeli nešto da im dobacuju – navode izvori pojedinih medija.

Četrnaestogodišnjakinja je navodno ispričala da joj je potom jedan dečak prišao i da ju je gurnuo na travnjak: „Seo mi je na stomak i počeo da mi skida helanke. Rekao mi je: ‘Sad ću da te silujem’ i ponovio je to nekoliko puta. Uplašila sam se i pokušavala da mu se oduprem, ali nisam mogla jer sam ležala, a on je bio na meni“. Videvši da joj je sestra napadnuta, druga devojčica je počela da beži kako bi pozvala pomoć.

– Međutim, kako su rekle, za njom je potrčao drugi dečak i vikao joj da slučajno ne zove nikoga. Dečak je u jednom trenutku sustigao sestru napadnute maloletnice i počeo da je cima i vuče, preteći joj da slučajno ne zove nikoga – navodi izvor „Kurira“ iz istrage.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Kako kaže, ubrzo je naišao slučajni prolaznik, koji je video da dvojica dečaka maltretiraju učenice.

– On je mislio da je u pitanju vršnjačka čarka. Podviknuo je dečacima, koji su pobegli, a sestre su nastavile svojim putem. Međutim, njihova drama se tu nije završila. Jedanaestogodišnjaci su sačekali da prolaznik ode, pa su ponovo krenuli za devojčicama i napali ih – objašnjava.

Lakše povrede

Napadnutu devojčicu i njenu sestru pregledao je lekar i konstatovane su im lakše povrede.

Utvrđeno je da napadnuta devojčica nema povrede koje bi ukazivale na seksualno zlostavljanje. I ona, kao i njena sestra, imaju manje ogrebotine po telu, koje su najverovatnije nastale kada su se otimale dečacima.

Slučaj u tužilaštvu

Napadnuta devojčica je dalje objasnila da ju je maloletni napadač ponovo sustigao i oborio.

– Drugi put je, prema devojčicinom svedočenju, uspeo da joj skine helanke i rekao joj je da će je silovati. Ona je tada uspela nekako da ga odgurne, a dečaci su pobegli – kaže izvor iz istrage i dodaje da su sestre potom otišle u policiju. „Kada su se malo sabrale, otišle su u policiju i ispričale šta se dogodilo. Videlo se da su uplašene, drhtale su. Policija je brzo reagovala i pronašla osumnjičene maloletnike“.

Slučaj je predat Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je pokrenulo istragu. Dvojica maloletnika M. B. i I. N. sumnjiče se za silovanje u pokušaju.

[wonderplugin_slider id=179]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here