Uzbudljiv vikend za odbojkašice Panonije

749

U utakmici trinaestog kola Druge republičke lige Sever, u nedelju 1. marta u Bačkoj Palanci sastale su se domaća ekipa Panonije i gostujuća ekipa Slavija iz Novog Sada.


Prvi set obeležila je rezultatska klackalica. Ekipe su se smenjivale u vođstvu dok domaće nisu uspele da povedu 24:21, ali im to nije bilo dovoljno da osvoje prvi set. Gošće su snažnim servisima poljuljale samopouzdanje odbojkašica Panonije, te uspele da preokrenu rezultat u svoju korist za 0:1 u setovima(24:26).

Izgubljeni prvi set kao da je trgao palančanke, pa su u nastavku susreta zaigrale mnogo kvalitetnije i angažovanije, a dobru igru krunisale ubedljivo osvojenim drugim setom (25:18).

[wonderplugin_slider id=136]

 

Gde su stale u drugom, domaće odbojkašice su nastavile u trećem, pre svega preciznim servisom Anje Mandić i snažnim napadom Mile Savić. Nisu se predavale gošće i požrtvovanom igrom poen po poen uspevaju da povedu u završnici 22:23, ali domaće ovaj put imaju više strpljenja pa uspevaju da osvoje set (25:23).

Poen za poen se igralo i četvrti set do njegove sredine, kad se domaće odlepljuju na 22:17, što će biti nedostižno za gošće koje ostaju bez snage u završnici za konačnih 3:1 u setovima.

„Pribojavao sam se ovog meča, jer već neko vreme na treninzima i utakmicama nemamo nijednog dizača. Čestitao bih mojim devojkama na prikazanoj igri i generalno pristupu meču, jer nije lako igrati, ali i trenirati bez tehničara. I ovaj put poziciju tehničara je odlično odradila Marina Jovanović, kojoj to nije specijalnost. Zadovoljan sam i činjenicom da je svaka igračica dala svoj doprinos pobedi i što u našim redovima stasavaju neki budući nosioci kluba“, izjavio je trener Šatora nakon meča.

U narednom četrnaestom kolu ekipa Panonije gostuje ekipi Volejstars iz Utakmica se igra u nedelju u 17h, u Somboru. U meču su nastupile: Savić, Đurković, Jovanović, Mandić, Knežević, Štrbac, Majkić, Stanojev, Vasić.


U poslednjem kolu pionirskog prvenstva Vojvodine, odbojkašice Panonije, u subotu (29.02.) u Novom Sadu, pretrpele su još jedan poraz, od ekipe Novog Sada (3:0) i završile dalje takmičenje.

[wonderplugin_slider id=10]

 

„Čestitam odbojkašicama Novog Sada na zasuženoj pobedi. Takođe, čestitke mojim odbojkašicama na zalaganju i požrtvovanoj igri. Ovo je realna slika našeg sadašnjeg kvaliteta igre, no nadam da će sledeće sezone biti bolje“, rekao je Stevan Nikolajević.


Najmlađe odbojkašice Panonije, učestvovale su na još jednom turniru u mini odbojci odražanom u nedelju 1. marta u Apatinu. Palančanke su nastupile sa 4 ekpe, godišta 2008.,2009. i 2011. Ekipe 2008. i 2009. osvojile su srebrnu i bronzanu medalju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here