Projekat platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama u Baču

226

Projekat Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, a finansira Vlada Švedske (SIDA).


Projekat je sa realizacijom počeo 1. juna 2019. godine i nadovezuje se na rezultate i dobre prakse RELOAD projekta koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi UNDP.

Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama ima za cilj jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave (JLS) i civilnog društva kroz izgradnju transparentnijeg pristupa finansiranju organizacija civilnog društva (OCD) iz budžeta JLS, a u cilju rešavanja problema u zajednici. Projekat će takođe doprineti sprovođenju Ciljeva održivog razvoja i razvojne Agende za 2030.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Ciljevi održivog razvoja predstavljaju univerzalni poziv na delovanje radi iskorenjivanja siromaštva, zaštite životne sredine i obezbeđivanja mira i prosperiteta za sve.
Ukupno je izabrano pet jedinica lokalne samouprave kojima će biti pružena podrška u razvoju transparentnih mehanizama za raspodelu sredstava namenjenih za finansiranje projekata OCD.

U okviru projekta je predviđeno pružanje stručne podrške udruženjima u procesu pripreme predloga projkata i aplikacija u okviru Javnog konkursa za organizacije civilnog društva za predaju predloga projekata.
Trening za izgradnju kapaciteta/upravljanje projektnim ciklusom će trajati tri dana i održaće se prema sledećem rasporedu:

Prvi dan: 11.03.2020. od 11:00 do 17:00 časova
Drugi dan: 12.03.2020 od 09:00 do 15:00 časova
Treći dan: 13.03.2020. od 10:00 do 16: časova

Svi navedeni treninzi će se održavati u Maloj sali Kulturnog centra u Baču, ulica: Trg dr Zorana Đinđića broj 4.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here