Uhapšen doktor zbog sumnje na pedofiliju

3811
Foto: Tanjug

Osumnjičeni Š. T. tereti se da je od 2018. godine u više navrata, kada je oštećena M. Š. A. dolazila kod njega, primoravao devojčicu (12) da mu dodiruje polni organ, za šta joj je on davao novac, piše „Politika“.


Š.T. (66), doktor sudske medicine iz Novog Sada, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad maloletnim licem, saznaje „Politika”. Prema saznanjima ovog lista, osumnjičeni doktor tereti se da je od 2018. godine u više navrata, kada je oštećena M. Š. A. dolazila kod njega, primoravao devojčicu (12) da mu dodiruje polni organ, za šta joj je on davao novac.

Kako saznaje „Politika“, Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić”, dostavio je policiji dokaz koji diskredituje Š. T, odnosno koji ukazuje na sumnju da je poznati novosadski doktor izvesno vreme zlostavljao devojčicu.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Prema saznanjima „Politike”, pripadnici novosadske policije tokom dana su uz nalog sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, izvršili pretres stana u Ulici Ivana Boldizara broj 53 i vikendice u Ulici Ribarsko ostrvo i tom prilikom oduzeli jedan tablet, računar i mobilni telefon koji je osumnjičeni Š. T. koristio.

Po naredbi nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će on biti priveden u tužilaštvo radi saslušanja.

Š. T. i ranije je osuđivan za krivična dela protiv polne slobode. Kako nezvanično saznajemo, on je 2009. godine presudom tadašnjeg Opštinskog suda u Novom Sadu osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina pošto ga je oglasio krivim zbog krivičnog dela nedozvoljenje polne radnje. Uz uslovnu osudu, doktoru je izrečena i petogodišnju zabranu vršenja lekarskog poziva.

Igor Jurić, ranije je izjavio da pojedini moćnici seksualno zlostavljaju decu od kojih su neka jedva prešla desetu godinu.

– Neki od njih često prave zabave s decom od 12 do 15 godina. Na jednoj od fotografija koju imamo vidi se grupni seks s mališanima, dok je na drugoj stariji čovek sa detetom. Svu dokumentaciju ćemo uskoro predati tužilaštvu. Hoću da razjasnim, kad kažem moćni ljudi mislim na pojedine političare, biznismene i modne kreatore. Na fotografijama s decom koje posedujemo nalazi se dvoje poznatih ljudi, a za još trojicu imamo druge čvrste dokaze. Oni su, prema našim saznanjima, zlostavljali decu u Subotici, Novom Sadu i Beogradu. Što se tiče slučaja iz vojvođanske prestonice, imamo dokaze da je jedan modni kreator fotografisao nagu decu. Reč je uglavnom o siromašnoj deci i mališanima iz socijalnih ustanova poput domova za nezbrinutu decu. Već duže vreme imamo i osnovane sumnje da muškarac iz Subotice podvodi mališane, a političar iz centralne Srbije seksualno ih zlostavlja. Sve to, čim skupimo dovoljno jakih dokaza, predajemo tužilaštvu – rekao je Jurić.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here