Pobednički vikend za košarkaše Feniksa

379

Predhodni vikend je bio veoma uspešan za KK „Feniks“. Sve tri selekcije koje su nastupile odnele su pobede u svojim mečevima.


Prvi su na teren izašli pioniri 2005 godište. Oni su svoju utakmicu igrali u Kuli protiv ekipe KK „Hajduk“. Iako je Feniks ušao kao favorit u utakmicu kao jedina neporažena ekipa, utakmica nije bila ni malo laka.

Kroz ceo prvi period se igrala veoma solidna košarka. Ekipe su bile ravnopravne sa malom prednošću gostiju koju su uspešno čuvali do kraja ovog perioda i u drugi ulaze sa prednošću od 24:18. Domaćini u nastavku uspevaju da uhvate priključak, nekoliko puta prilaze Feniksu na jedan poen razlike, ali više od toga nisu mogli. Svaki njihov pokušaj je odbijen i Feniks na poluvreme odlazi sa prednošću od 40:37.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Dalji tok meča opet donosi malo bolju igru gostiju na ovom susretu, uz takvu igru i rezultat se lakše kontrolisao pa je prednost narasla na 61.52. U poslednjem delu Feniks igra odličnu odbranu, ne dozvoljava da se lako postižu poeni. Samim tim i povećava razliku i na kraju pobeđuje sa 74:60.

Pioniri 2006-07 su dočekali vršnjake iz Vrbasa. Ova utakmica je bila još dinamičnija i neizvesnija od predhodne. Početak veoma dobre odbrane sa obe strane. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, tako je prvi deo i završen prednošću od 12:11 za Feniks.

U drugom  delu ovog meča Feniks nastavlja sa odličnom odbranom, ali uspevaju da poboljšaju igru u napada pa prave prednost od 35:23. I u trećem periodu Feniks igra dobro na oba kraja terena, samim tim i prednost raste do maksimalnih 56:38.

Igrači Feniksa su mislili da je gotova utakmica. Ušli su opuštenije u poslednji period ovog meča i dopustili gostima da smanje prednost na 63:56, što je i krajnji rezultat.

Minibasket ekipa 2010-11 su igrali u Novom Sadu protiv ekipe KK „ Defence“. Jako loš sam početak meča za Feniks. Domaćini u ovom meču prave prednost od pet poena, ali u nastavku se situacija na terenu menja u korist Feniksa pa do kraja prvog dela vode sa 8:5.

U drugom neefiksanom delu Feniks održava prednost pa na poluvreme odlaze sa prednošću 11:8. Najmlađi feniksovci u trećem periodu su zaigrali bolje uspevaju da zadrže nivo igre u odbrani i da poprave igru u napadu pa posle ovog dela vode sa 20:12. U poslednjem delu Feniks uspeva da iskontroliše rezultat pa pobeđuje sa rezultatom 26:16.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here