Obeležen Dan energetske efikasnosti u opštini Bački Petrovac

312
Opština Bački Petrovac

BAČKI PETROVAC: U okviru obeležavanja Svetskog dana energetske efikasnosti u školama Opštine Bački Petrovac održane su planirane aktivnosti edukativnog karaktera. 


Lepljeni su plakati na datu temu a deca su učestvovala u društvenoj igri „Igraj za energiju“ koja je organizovana u okviru projekta iz donacije koju je opština dobila iz Ministarstva rudarstva i energetike uz podršku nemačke organizacije GIZ. Deca su ovaj dan obeležila svojim radovima odnosno crtežima na temu energetske efikasnosti i obnovljivih resursa.

Ovom prilikom želimo apelovati na građane da doprinesu uštedi energetskih resursa i više koriste obnovljive izvore energije.

Osnovni cilj obeležavanja 5. marta je podizanje ekološke svesti građana o očuvanju neobnovljivih resursa energije i uopšte očuvanju resursa. Taj dan bi trebali da razmislimo o tome, kako da trošimo energiju i kako da je uštedimo u našim domaćinstvima, na radnom mestu i uopšte u našoj okolini.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Opština Bački Petrovac prati aktivnosti a analizira potrošnju energenata u objektima koji spadaju u nadležnost lokalne samouprave.

Svetski dan energetske efikasnosti se obeležava svake godine 5. marta počev od 1998. godine, kada je u Austriji prvi put održan sastanak o energetskoj krizi u svetu i njenom rešavanju.

Energetska efikasnost jeste odnos između ostvarenog rezultata u uslugama, dobrima ili energiji i za to utrošene energije.

Poboljšanje energetske efikasnosti je povećanje energetske efikasnosti usled tehnoloških promena, promena ponašanja i/ili ekonomskih promena.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here