Prvi put od početka epidemije: Samo 8 novih zaraženih u Wuhanu

Vlasti pokreću ekonomiju

528
EPA/EFE

Samo osam novih slučajeva zaraze koronavirusom registrovano je u Wuhanu i ostatku provincije Hubei, čime je prvi put nakon početka epidemije broj novozaraženih jednocifren.


Uz osam slučajeva u Hubeiju, sedam novih je registrovano u ostatku zemlje, čime je broj novozaraženih sa četvrtkom ujutro iznosio 15, što takođe predstavlja rekordno nizak broj, piše Guardian. U prethodna 24 sata broj novozaraženih bio je 24.

S obzirom na novonastalu situaciju smanjenja broja zaraženih, vlasti kineske provincije Hubei odlučile su popustiti pojedine striktne odluke o suspenziji putovanja. Takođe, uz nadzor vlasti ponovo se otvaraju pojedine kompanije i fabrike.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Ekonomija provincije Hubei žestoko je pogođena koronavirusom. U tom delu Kine najvažniju ulogu imaju proizvodnja automobila i trgovina. Statistika proizvodnje pala je na najniže grane u februaru, a vlasti se nadaju da će se ekonomska slika vratiti u stanje iz decembra 2019. godine tokom sledećeg aprila.

Takođe, aerodromi i aviokompanije posebno su osetili koronavirus s obzirom na to da je broj putnika pao za neverovatnih 84 posto.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here