Panonija ponovo lider 2. lige Srbije

652
Фото: Pixabay

U utakmici petnaestog kola druge republičke lige sever sastale su se domaća ekipa Panonije i gostujuća ekipa Stara iz Novog Sada.


Posle više od dva časa igre bez prisustva publike u sc „Tikvara“, pobeda je pripala palančankama rezultatom 3:2 (18:25, 14:25, 25:18, 25:19, 15:13).

U prvom i drugom setu viđena je apsolutna dominacija gošći. Na trenutke je delovalo da su uloge zamenjene-igra domaćih je delovala kao da su u dnu tabele u borbi za opstanak, a gošći kao da su u vrhu, iako je u stvarnosti obrnuto.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Brzo je na semaforu stajalo 0:2, a po prikazanoj igri je delovalo da palančanke nemaju snage ni za počasni set. Proradio je inat kod igračica Panonije, pa su treći set zaigrale mnogo angažovanije što je odmah dalo rezultata. Mlada ekipa Stara je konačno osetila malo otpora sa druge strane mreže, pa je posle trećeg seta na semaforu stajalo 1:2. Razigrale su se igračice Panonije i u četvrtom setu nastavljaju da „lome“ protivnika.

Posebno su se istakle Milica Stanojev, koja je razbudila ekipu, snažnim napadima primač Mila Savić i mladi korektor Anja Mandić, koja polako pokazuje da je svetla odbojkaška budućnost pred njom. Ekipno dobrim servisom i preciznim napadima, domaće poravnavaju rezultat u setovima na 2:2. Konsolidovale su se gošće i zaigrale dosta kvalitetnije u poslednjem petom setu.

Milica Stanojev

Tajbrek je obeležio egal rezultat sve do rezultata 12:12 kada trener Panonije uvodi na servis Veru Vasić koja uspeva da vrhunskim as servisima napravi nedostižnu prednost, za veliko slavlje ekipe iz Bačke Palanke.

Trener Panonije Šatora je posle meča izjavio:

„Upozoravao sam na „mlak“ ulazak u meč, ali me raduje karakter koji smo prikazali jer nije lako vratiti se posle zaostatka od 0:2 u setovima. Još uvek na treninzima i utakmicama nemamo nijednog dizača, pa je i slabija igra rezultat te činjenice.“

Ovom pobedom, Bačkopalančanke su ponovo izbile na 1. poziciju 2. lige Srbije, dok je ekipa Bagljaša izgubila od Voleystarsa 3:1 i našla se za 2 boda iza Panonije.

U narednom šesnaestom kolu, OK Panonija gostuje ekipi žok Futoga.

Sastav: Jovanović, Djurković, Mandić, Knežević, Štrbac, Stanojev, Kolbas, Savić, Vasić,

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here