Plan rada nije u potpunosti realizovan

Održana godišnja Skupština Konjičkog kluba „Despotovo“

465

Trinaestog marta, održana je godišnja Skupština konjičkog kluba „Despotovo“. Skupštini su prisustvovali članovi kluba, gosti, zvanice, donatori i zaljubljenici u konjički sport.


Pre početka rada Skupštine, minutom ćutanja odata je pošta članovima KK „Despootovo“, koji su preminuli u poslednjih godinu dana. Nakon toga, predložen je dnevni red, koji je jednoglasno usvojen.

– Plan rada za 2019. godinu, nismo u potpunosti realizovali. Naime, održali smo jedan od dva planirana trkačka dana. Za drugi trkački dan, nismo imali finansijskih sredstava. Na održanom trkačkom danu svim učesnicima smo obezbedili maksimalne uslove za takmičenje, i postizanje što boljih rezultata.

Članovi kluba su pošumljavali prostor oko hipodroma, uređivali ga, pripremali stazu, kako bi se održao njen kvalitet. Dobijena sredstva od lokalne samouprave, bila su minimalna, iako smo imali obećanja, da će biti veća. Od Pokrajine, sredstva uopšte nismo dobili.

Nakon komasacije, ostali smo i dalje korisnici parcele. Podnosili smo zahtev za legalizaciju objekata, izgrađenih na terenu. Taj zahtev ni do dana današnjeg, nije rešen. Nadamo se da će ovaj zahtev biti rešen, po službenoj dužnosti. Postoji zainteresovanost pojedinaca za zajedničko ulaganje, ali dok legalizacija ne bude sprovedena, ne možemo pristupiti realizaciji dogovora.

Saradnja sa konjičkim klubovima, u zemlji i inostranstvu je, na odgovarajućem nivou. Već po tradiciji, bili smo gosti budimpeštanskog hipodroma, gde jedna kasačka trka nosi ime našeg kluba. Trkački dan, organizujemo uz pomoć i saradnju udruženja građana našeg mesta, kulturno – umetničkog društva „Logovac“ i mesnog dobrovoljnog vatrogasnog društva.

– U celini nismo zadovoljni realizacijom plana rada. Sredstva se sve teže obezbeđuju za redovan rad kluba, i minimalne troškove koje on ima. Za jedan trkački dan, potrebno je 600 do 700 hiljada dinara. Sva pomoć se svela na pomoć i podršku malog broja organizacija, pojedinaca i dobrovoljan rad članstva. – istakao je Bora Popin, predsednik KK „Despotovo“.

Nakon izeštaja o radu, Popin je podneo i finansijski izveštaj koji je jednoglasno usvojen. U planu rada KK „Despotovo“ za ovu godinu, rečeno je da on sadrži aktivnosti koje zavise od objektivnih mogućnosti i planiranog priliva novčanih sredstava u iznosu od blizu milion i dvesta hiljada dinara. Prihod bi bio od članarine, donatora, ulaznica, upisnina, dotacija.

Planirani rashod je, nešto preko milion i sto hiljada dinara. Na osnovu ovog plana, ostalo bi neutrošenih sredstava – 65 hiljada dinara. Ovom prilikom dodeljene su nagrade najuspešnijim grlima i takmičarima. Najuspešnije grlo iz Despotova je „Palestina“ vlasnika Radoslava Gajića. Za najuspešnijeg vozača kluba proglašen je Jovan Popin iz Despotova, a sam KK je po osvojenim nagradama u prošlojgodini zauzeo četvrto mesto u Udruženju za kasački sport Srbije. Osvojeno je 17 prvih, 21 drugo, 17 trećih, 12 četvrtih i 11 petih mesta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here