Poziv Vučića Siju videlo 500 miliona ljudi

571
Foto: Pixabay

Poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića kineskom predsedniku Si Đinpingu da pomogne Srbiji videlo je 500 miliona ljudi, izjavila je novinarka kineske CCTV Jing Džang.


Dopisnica CCTV iz Beograda, objavila je vest sa konferencije za novinare predsednika Vučića, koja je održana u nedelju uveče.

Vučić: Verujem u Sija, čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Predsednik Srbije objavio je na Instagram nalogu „avucic“ fotografiju na kojoj se rukuje sa Si Đinpingom.

„Verujem u prijatelja i brata Si Đinpinga i kinesku pomoć“, napisao je Vučić uz fotografiju.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Predsednik Srbije je drugačiju fotografiju, na kojoj se takođe rukuje sa Sijem, objavio i na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ uz poruku:

„Živelo čelično prijateljstvo Srbije i NR Kine, hvala na svemu što činite za Srbiju“.

„Prema našem izveštaju, vest iz Srbije je druga po čitanosti na aplikaciji Weibo, ima 330 miliona čitalaca i 72.000 poruka. Takođe, ima i 130 miliona čitalaca i 26.000 poruka. Ukupno, to je oko 500 miliona čitalaca i čak 100.000 poruka“, navela je Jin Džang, prenosi B92

Mediji u Kini preneli Vučićev apel: Pomozimo Srbiji, braća smo

Deo konferencije na kojoj je Vučić objavio vanredno stanje, u kojem je rekao da će se za pomoć obratiti Kini i predsedniku Si Đinpingu, emitovan je na kineskoj televiziji i na društvenoj mreži Veibo i naišao je na veliki broj pozitivnih i emotivnih reakcija građana te zemlje.

Kako pišu Večernje novosti, mediji i internet u Kini „preplavljeni su emotivnim reakcijama na Vučićev apel“, a snimak, posebno deo u kojem je Vučić rekao da se očekuje i najavljuje pomoć iz Kine u lekovima, opremi i lekarima, naišao je na „ogroman odjek u najmnogoljudnijoj zemlji sveta“.

Kako navode Novosti, usledila je „lavina komentara“ građana Kine koji pružaju podršku Srbiji i traže da se prijateljskoj zemlji odmah pošalje pomoć.

Komentari se najviše svode na rečenice „Pomozimo Srbiji“, „Moramo da im pomognemo“, „Naravno da ćemo vam pomoći“, „Mi smo prava braća“, „Mi smo prijatelji“.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here