Uvodi se zabrana kretanja svim licima, prekidaju se izbori

2244

U Srbiji su od koronavirusa obolele 72 osobe, najnoviji su podaci koje je Ministarstvo zdravlja objavilo sajtu covid19.rs. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, testirani su uzorci 39 osoba, od kojih je sedam pozitivno i 32 negativne na novi koronavirus.

20.15 – Izbori za narodne poslanike se prekidaju, izjavio je Aleksandar Vučić.

20.13 – Vojska Srbije će preuzeti kontrolu nad svim zatvorenim graničnim prelazima, migrantskim centrima, svim bolnicama, i biće naoružana jer mora da zaštiti lekare, istakao je predsednik.

20.10 – Druga mera se tiče svih ostalih građana – od sutra u 20 časova do pet sati ujutro, svakog dana, uvodi se zabrana kretanja svim licima bilo koje starosti. Niko ne može da bude na ulici, osim nadležnih organa na zadatku i radnika koji su u trećoj smeni, naveo je Vučić.

20.05 – Od sutra ujutro u svim urbanim sredima apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, a u selima i mestima sa manje do 5.000 stanovnika, zabrana se odnosi na starije od 70 godina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju nakon sednice dva krizna štaba.

19.25 – Pokrajinski štab za vanredne situacije je naredio da se u Kikindi obustavi rad svih ugostiteljskih objekata i svih pijaca, kao i svih trgovinskih radnji, osim apoteka i prehrambenih prodavnica.

19.15 – „Pošte Srbije“ su, počev od danas, organizovale rad u uslovima vanrednog stanja i uvele novo radno vreme u ispostavama u celoj zemlji.

18.05 – Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, testirani su uzorci 39 osoba, od kojih je sedam pozitivno i 32 negativne na novi koronavirus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja, navodi se u saopštenju.


Ukupno zaražene 72 osobe.

Sedam novih slučajeva, u Srbiji koronavirusom zaražene 72 osobe

Sanitarni inspektori do sada su uručili oko 8.000 rešenja o samoizolaciji ljudima koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, naveo je direktor policije Vladimir Rebić.

Do 18 časova 17. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 374 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here