Zatvaraju se svi granični prelazi, niko sem transportnih kamiona ne može da uđe u Srbiju

1362

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji premašio je stotinu. Prema najnovijim informacijama, do sada je koronavirus registrovan kod 103 osobe.

18.35 – Vučić najavljuje da će 12. ili 13. aprila penzionerima biti isplaćeno po 4.000 dinara pomoći.

18.30 – Sledeće nedelje cela Srbija će imati maske, kaže Vučić i dodaje da će obezbediti početkom sledeće nedelje 10 miliona maski.

18.29 – Predsednik ističe da brašna ima dovoljno i apeluje na građane da ne kupuju tolike količine. Prosečna tražnja brašna u poslednjih pet dana skočila je za 463 odsto, dodaje Vučić.

18.25 – Sutra u 12 časova potpuno se ukida međugradski autobuski i železnički saobraćaj.

18.23 – Nema nikakvih problema sa gorivom, nafte ima dovoljno, rekao je Vučić povodom informacija koje su se pojavile u javnosti da goriva neće biti dovoljno.

18.20 – Od 103 zaražene osobe, njih šest je u teškom stanju i na respiratorima, kaže Vučić.

18.15 – Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Aleksandar Vučić. Osim kamiona niko ne može da uđe na teritoriju Republike Srbije.

18.05 – Koronavirus registrovan kod još šest osoba.

18.00 – U gradovima i opštinama u Srbiji otvoreni su kol centri za pružanje pomoći starijim građanima u uslovima novih mera, a spisak je dopunjen novim podacima.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, testirani su uzorci 20 osoba od kojih je šest pozitivno i 14 negativno na novi koronavirus.

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su dve osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta „Torlak“ testirano je ukupno 506 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je do 8 časova bilo registrovano ukupno 97 potvrđenih slučajeva Kovid-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here