Maksimalna cena maski 120 dinara, svako sme da kupi najviše 10 komada

1332

Maloprodajna cena zaštitnih maski koje privrednim subjektima distribuira RFZO u vreme vanrednog stanja može biti najviše 120 dinara sa uračunatim PDV-om.


Krajnji kupac po kupovini ih ne može kupiti više od 10.

To je predviđeno Uredbom o ograničavanju maloprodajne cene zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja, koju je juče objavio Službeni glasnik.

[wonderplugin_slider id=26]

Republički fond za zdravstveno osiguranje distribuira maske u cilju blagovremenog i ravnomernog snabdevanja tržišta, a na osnovu zahteva, odnosno narudžbenice, pravnim licima koja se bave distribucijom. Isporučuje se najmanje 500.000 maski.

„Pravna lica uz narudžbenicu – trebovanje dostavljaju spisak privrednih subjekata koji se bave maloprodajom zaštitnih sredstava za dalju prodaju traženih količina“, navodi se u Uredbi i dodaje da „Vlada posebnim aktom odobrava isporuku i određuje uslove isporuke zaštitnih sredstava pravnim licima“.

Maloprodajna cena za zaštitna sredstva nabavljenih po ovoj Urebdi može maksimalno iznositi 120 dinara po komadu, sa uračunatim PDV-om, a privredni subjekti koji se bave maloprodajom zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja po jednoj kupoprodaji mogu isporučiti krajnjem kupcu najviše 10 komada maski.

Novčane kazne za nepoštovanje obaveza i pružanje neistinitih podataka su od 50.000 dinara do dva miliona dinara.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here