I Bačkopalančani krše naredbe o ograničenju i zabrani kretanja

13987

BAČKA PALANKA: Od uvođenja vanrednog stanja na teritoriji opštine Bačka Palanka do sada su pripadnici MUP-a po pitanju kršenja Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srbije intervenisali osam puta.

  • Do sada su za vreme vanrednog stanja 3 osobe starije od 65 godina podnete krivične prijave jer su se oglušili na naredbu zabrane kretanja na javnim mestima za ovu starosnu populaciju.
  • Do juče su i četiri lica mlađa od 65 godina prekršila naredbu o zabrani kretanja za vreme policijskog časa. Oni su sprovedeni dežurnom sudiji za prekršaje. Podsećamo da je za ovaj prekršaj propisana novčana kazna u visini od 50.000 do 150.000 RSD.

Noćas

U večeri između ponedeljka (23.03.) i utorka (24.03.) poliski službenici PS Bačka Palanka su zatekli jedno lice iz Bačke Palanke koje je postupio suprotno Naredbi o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srbije.

Protiv istoga je podneta prekršajna prijava i sproveden je dežurnom sudiji za prekršaje. Propisana novčana kazna za ovakav prekršaj je u visini od 50.000 do 150.000 RSD.

[wonderplugin_slider id=154]

 


Pridržavajte se naredbi

U cilju suzbijanja korona virusa u vanrednom stanju zabrana kretanja za sve građane važi od 17 časova do 5 časova ujutru, a izuzetak je samo nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati domove od 3 do 8 časova ujutru, radi kupovine namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.


Apelujemo na građane opštine Bačka Palanka da se pridržavaju svih naredbi za vreme vanrednog stanja u cilju opšteg zdravlja i bezbednosti.

Budite dobro i #OstaniKodKuće

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here