Dom zdravlja Novi Sad počinje testiranje na korona virus

597
Foto: Profimedia
Dom zdravlja u Novom Sadu prvi je dom zdravlja u Srbiji koji će od danas početi da radi testiranje pacijenata sumnjivih na korona virus.

Direktor Doma zdravlja u Novom Sadu, Veselin Bojat je za TV Prva rekao da su zaposleni u dva respiratorna centra i trećem respiratornom centru namenjenom za decu Doma zdravlja bili nekoliko dana u Institutu za javno zdravlje Vojvodine gde su obučeni kako se uzima bris u slučaju sumnje na zarazu COVID-19.

„Ne treba građani sad da pohrle u resporatorne centre. Radiće se testiranje kod osoba koje su ranije bile proglašavane sumnjivim ili vrlo verovatno zaraženim“, rekao je Bojat.


Pročitaj više: 

Da li je korona virus opasan za mlade?

Kon: Tačno je da će se 70 odsto ljudi zaraziti, čekamo vakcinu


Naveo je i da je Dom zdravlja Novi Sad od ponedeljka intenzivirao telefonsku komunikaciju sa građanima, pa su tako od ponedeljka do danas lekari obavili više od 14.000 poziva.

Takođe je rekao da je služba ginekologije ove nedelje pozvala sve trudnice i proveravala kakvo je njihovo stanje i da li možda ima nekih promena u odnosu na prethodni pregled.

Bojat je dodao da su to isto radili i drugi lekari Doma zdravlja Novi Sad, a sve u cilju da građani ostanu kod kuće.

„Naš zadatak je da za pacijente budemo na raspolaganju 24 sata“, rekao je Bojat i naveo da je Dom zdravlja Novi Sad dobio 150 mobilnih telefona, tako da svaka ordinacija pozive može da primi na mobilne telefone u slučaju da su fiksni telefoni zauzeti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here