Tri mladića u Baču kopirala „Pink pantere“, hteli novac i slavu u novinama

10323
Foto: 021

Kako piše list ALO klinci su čuvali isečke iz crne hronike i filmove sa upečatljivim scenama razvaljivanja izloga. Imali su i uokvirene tekstove o pljačkama menjačnica iz Beograda i Novog Sada sa podvučenim greškama, pa se sumnja da su analizirali sopstvene propuste.


Tri mladića pljačkala po uzoru na najsmeliju kriminalnu grupu „Pink Pantere“. Imali su uokvirene isečke iz novina o zloglasnim balkanskim kradljivcima dijamanata sa zaokruženim greškama iz akcije, ali su i sami napravili kiks i pali policiji u ruke!

Mirko Đ. (22), Mirko I. (26) i Uroš M. (22) osumnjičeni da su u Baču, u vreme policijskog sata, automobilom razvalili ulaz u menjačnicu i odneli sef sa oko 20.000 evra, sumnjiče se da su iščupali ceo sef menjačnice u marketu „Dis“ u Beogradu, saznaje “Alo!”.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Pogledaj: Neverovatna pljačka menjačnice u Baču (VIDEO)

Kako saznaje ALO, mladići su dobro poznati policiji. Na ideju za pljačku su došli prateći štampu, a detalje su razradili gledajući filmove. Napravili su grešku, jer su prevideli da policija za vreme vanrednog stanja prati svaki njihov korak.

Posle pljačke koja je do detalja bila isplanirana, policija je u Baču hermetički zatvorila grad i počela da prati signale mobilnih telefona, uz pregled nadzornih kamera. Trag ih je odveo do kuće u šumarku gde su se dvojica razbojnika štekovala.

Ostavili su telefone u kući, a oni su se sakrili u žbunje da bi zavarali policajce. Međutim, te večeri je padao sneg, pa su policajci samo pratili tragove i videli dva mladića koja su se zagrlila da bi se lakše zagrejali. Odmah posle njihovog hapšenja, lociran je i treći saučesnik kod koga je bila automatska puška. Pretresli su im kuće i našli planove, na osnovu čega su ih povezali sa ranijim pljačkama menjačnica.

Kod njih su pronađeni isečci iz novina, kao i filmovi sa upečatljivim scenama razvaljivanja izloga i pljački menjačnica. Imali su i uokvirene tekstove o pljačkama menjačnica iz Beograda i Novog Sada, sa podvučenim greškama, pa se sumnja da su tako analizirali sopstvene propuste!

– Osumnjičeni su pratili vesti i tako videli kako su „Pink Panteri“ u Španiji i Dubaiju izvršili pljačke. Počeli su da se pripremaju i da se opremaju. Nabavili su oružje, pa su ukrali automobil i više tablica. Sumnja se da su u junu 2017. došli automobilom do „Disa“ na autoputu u Zemunu. Tada su prvo onesposobili pojedine kamere ispred menjačnice i šipkom razbili spoljno staklo. Seli su u auto, dodali gas i krenuli u rikverc! Upali su vozilom unutra, metalnom sajlom vezali sef, prikačili ga za kuku automobila i ceo iščupali napolje, ubacili ga u vozilo i pobegli. To im je najverovatnije bila prva pljačka i tada su ukrali oko 30.000 evra – priča naš izvor i dodaje da su se posle toga malo primirili.

Pogledaj: Uhapšeni pljačkaši menjačnice u Baču

– Pratili su vesti, a onda je na red došao Novi Sad odakle su, kako se sumnja ukrali sef i elektronske dopune za mobilni telefon. Sumnja se da su na isti način opljačkali najmanje još dve menjačnice. Dokazi i snimci iz tih pljački se upoređuju i proveravaju da bi se utvrdilo da li oni stoje iza serije pljački – kaže izvor „Alo“-a.

[wonderplugin_slider id=94]

 

Novac trošili na kladionicu, kafane i žene

Osumnjičeni su ukradeni novac delili na ravne časti, posle odbijanja troškova.

Novac su, kako se sumnja, trošili na kladionice, kafane i žene! Kako su ostali bez gotovine, odlučili su se da se okušaju u Baču, iz koga je jedan od njih. Međutim, kiksnuli su jer nisu računali na budnost i opremljenost policije niti da motre na jednog od njih – kaže izvor blizak istrazi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here