Da li korona virus ostavlja posledice? Evo šta kaže dr Stevanović

753
Foto: Screenshot

Mnogi su se pitali da li korona virus ostavlja posledice kod izlečenih ljudi, a dr Goran Stevanović dao je odgovor na to pitanje.


Da li će izlečeni od virusa Covid-19 imati posledice nakon izlečenja, zavisi od samog toka bolesti, izjavio je direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović.

Stevanović je sinoć za TV Prva rekao da pacijenti koji su imali lakšu kliničku sliku neće imati nikakve posledice, dok će se posledice kod pacijenata koji su bili na respiratortima i imali težu sliku, sagledati kada sve prođe.

[wonderplugin_slider id=181]

 

Kako je rekao, do sada je otpušteno sa lečenja oko 60 izlečenih od korona virusa, koji su imali lakšu kliničku sliku, a da se narednih dana očekuje veći broj otpuštenih.

„Lečenje dugo traje, kod nekih i nekoliko nedelja“, rekao je Stevanović.

Govoreći o tome koje su grupe visokorizične, on je pored starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika, naveo i one sa poremećajem endokrinološkog sistema, odnosno osobe obolele od dijabetesa i gojazne.

„Osobe koje imaju veliku masu, bez obzira da li su gojazne ili krupne ili imaju veliku mišićnu masu, imaju problem sa primenom veštačke ventilacije. Zato su gojazne u posebnom riziku. To se odnosi na metaboličke poremećaje i oni drugačije reaguju na infekciju“, rekao je Stevanović.

Pogledaj: Raste broj zaraženih korona virusom, ukupno čak 1.908

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here