Javni poziv za pristup prekograničnoj mreži za povoljno poslovno okruženje – projekat FED CCNET

180

CILj POZIVA

Proširenje članstva Prekogranične mreže za povoljno poslovno okruženje radi kreiranja pametnog i održivog privrednog razvoja u prekograničnom području (Republika Hrvatska i Republika Srbija). Na taj način bi se pružila pomoć malim i srednjim preduzetnicima u razvoju, te bi na taj način imali lakši pristup informacijama.

O PROJEKTU

Opština Lovas kao vodeći partner u saradnji sa projektnim partnerima Opštinom Bač i Gradom Ilokom uspostavlja Mrežu kao jednu od aktivnosti na projektu FED CCNET – Fostering of cross-border business environment through development of business competence centers and Networks.

Projekat se finansira u okviru programa prekogranične saradnje Interreg – IPA CBC Hrvatska – Srbija – 2014 – 2020.

Glavni cilj projekta je podsticanje održivog privrednog razvoja Vukovarsko – srijemske županije (HR) i teritorije Vojvodine Južna Bačka primenom inovativnih modela i pristupa u jačanju društvenog, privrednog i teritorijalnog razvoja programskog područja kroz poboljšanje infrastrukture, usluga i mreža koje će podržati firme i preduzeća u prekograničnom području.

Očekivani rezultati projekta su: uspostavljanje centara za poslovne kompetencije u Lovasu, Baču i Iloku; poboljšanje poslovne kompetencije nezaposlenih mladih osoba kroz programe obuke i praktične mentorske programe, unapređenje znanja i veština malih i srednjih preduzeća, na uvođenje novih tehnologija i inovativnih rešenja u poslovanju putem programa pametne saradnje.

O MREŽI

Prekogranična Mreža za povoljno poslovno okruženje naglašava potrebu za komunikacijom i saradnjom svih relevantnih učesnika kao što su: mala i srednja preduzeća, privredne komore, jedinice lokalne samouprave, obrazovne i istraživačke institucije koje imaju želju i interes da zajedničkim radom (izvan granica svoje države) rade na kreiranju pametnog i održivog privrednog razvoja programskog područja.

Poslovne mreže su najbolji način za povećanje konkurentnosti određenog područja. One podstiču protok informacija , inovacija i iskustava.

Cilj je proširiti prekograničnu mrežu kako bi se podsticala saradnja među malim i srednjim preduzećima, loklanim vlastima, institucijama za podršku poslovanju i dr., kako bi na taj način doprineli povoljnijem poslovnom okruženju programskog područja.

KO SE MOŽE JAVITI

Na javni poziv za članstvo u Prekograničnoj mreži za povoljno poslovno okruženje mogu se javiti:
• Mala i srednja preduzeća
• Loklane vlasti
• Komore
• Nevladine organizacije
• Obrazovne institucije
• Znanstveno-istraživačke institucije
• Institucije za potporu poslovanju
• Vladine organizacije
I svi drugi zainteresovani subjekti koji su spremni da rade na unapređenju prekograničnog poslovnog okruženja.

KAKO SE PRIJAVITI

Iskazivanje interesa za članstvo u Mreži, kao i zahtev za dodatnim informacijama možete uputiti:

Predmet mejla treba da bude: „Iskaz interesa za članstvo u Mreži“. Potrebno je dostaviti i osnovne informacije o Vama.

ROK ZA PRIJAVU

Poziv za pristup prekograničnoj mreži za povoljno poslovno okruženje stalno je otvoren.

Memorandum za pristup Mreži možete preuzeti na sajtu Opštine Bač.


Možda će Vas zanimati:

Bač: Važno obaveštenje za penzionere koji nisu dobili paket, a čija primanja ne prelaze 30.000 dinara

Bač: Podnošenje zahteva za kretanje lica za vreme zabrane kretanja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here