Pokrajinska vlada izdvojila 16 miliona dinara za digitalnu pripremu za malu maturu i na jezicima nacionalnih manjina

345
Foto: Pokrajinska vlada

U okviru nastave na daljinu koja se sprovodi na teritoriji Republike Srbije usled pandemije virusa COVID-19, a u cilju što efikasnijeg uključivanja u savremene oblike učenja i želji da pomogne malim maturantima da obnove gradivo od petog do osmog razreda, na sajtu rtv.rs, u odeljku „Digitalne pripreme za malu maturu“, učenici svakog radnog dana mogu da pogledaju izbor od tri do ukupno dve stotine zadataka, u sklopu emisije „Ja biram“.


Video prilozi obuhvataju zadatke iz sedam predmeta gradiva za polaganje male mature i emituju se počev od prvog aprila.

„Na sajtu RTV Vojvodine od danas su dostupni i titlovani prilozi na jezicima nacionalnih manjina, koji su namenjeni osmacima kako bi obnovili gradivo iz ključnih predmeta, a snimani su u okviru emisije „Ja biram“. Pokrajinska vlada za ovaj projekat izdvojila je 16 miliona dinara. Veoma je važno da i učenici koji nastavu prate na jezicima nacionalnih manjina imaju mogućnost da istu prate na svom maternjem jeziku i da ne zaostaju u školskom gradivu,“ izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Predavači su nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta, a svaki zadatak je, uz objašnjenje predavača, praćen animiranom ilustracijom koja učenicima pomaže da se podsete činjenica i već usvojenih znanja.

Radio-televizija Vojvodine prošle nedelje otpočela je emitovanje školskih časova za osmake sa platforme ”Moja škola”, Radio-televizije Srbije. Predavanja su takođe titlovana na jezicima nacionalnih manjina, a dostupna su na sledećim linkovima:

https://youtu.be/oNWPVgSGH5g,

https://youtu.be/vVtUj4SX8TM, https://youtu.be/gmlqyKwACFM.

Za aktiviranje prikazivanja titlova, potrebno je kliknuti na oznaku CC u donjem desnom uglu Jutjub plejera. Za odabir željenog jezika kliknite na ikonicu zupčanika u donjem desnom uglu, pa zatim na opciju „Subtitles“, gde će se prikazati dostupni jezici. Zadaci se mogu pratiti na http://rtv.rs/matura i na gorepomenutim Jutjub linkovima.

Pogledaj: Kon: Škole bi poslednje trebalo otvoriti, a letnja škola nije loša ideja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here