Usvojene izmene ograničenja kretanja, bez sankcija ko se uputi u dom zdravlja

3877
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Vlada Srbije je saopštila da je izmenila trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od petka, „a sve u cilju sprečavanja širenja COVID-19“. Za sve građane Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru, navedeno je u saopštenju.

„Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 časova ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u petak, u istom periodu, od 4 do 7 časova ujutru“, saopšteno je.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći, saopštila je Vlada Srbije. Dodaje se da šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

„Bitno je napomenuti da bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom“, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je saopštila da će nastaviti da „sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka“.

„Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici“, saopštila je Vlada Srbije.


Možda će Vas zanimati:

Otvaraju se COVID-19 ambulante u svim domovima zdravlja, nema zakazivanja telefonom

Stručnjaci savetuju kako preživeti najduži policijski čas u modernoj istoriji Srbije

Trudnice, porodilje i hronični bolesnici neće ići u privremene bolnice

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here